Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
Obawiam się, że już to się dzieje, na allegro ceny od 6200 zł.
Ale to chyba dobrze że tanieje?

A jak robili Ci co mieli analoga i MF? Robili, tylko wiesz świat idzie do przodu, a nie do tyłu...
Ja to rozumiem. I jeśli Ci bardzo tej funkcji brak to zmień system na taki, w którym to jest - najbardziej chyba jest to rozwinięte w pentaxie K10D. Mnie akurat zupełnie innych rzeczy brakowałoby w 5D jeśli chodzi o koncerty i dlatego do tego celu dla mnie byłby do niczego. Co nie zmienia faktu że do innego celu byłby w sam raz .

No właśnie, ja się pytałem, tylko cze te wszystkie przywary są w 40D jakoś skorygowane, ale umknęło to w całej dyskusji która się wywiązała
Nie wiem o które dokładnie przywary Ci chodzi. Na pewno 40D nadal jest aparatem mającym cropa, a 5D FF. I to się nie zmieniło wraz ze wszystkimi konsekwencjami z tego płynącymi.

Z tego co czytam to w tym 40D coś poprawili z kolorami. Jest dużo opinii - wrażenia analogowości zdjęć zeń pochodzących więc jeśli to prawda to może warto poświęcić FF-a dla cropa z tego powodu. Przy czym zaznaczam nigdzie nie widziałem porównania, które by to jednoznacznie pokazywało. To zresztą wyłącznie moje dywagacje na podstawie tego co usłyszałem/przeczytałem.