Strona 29 z 84 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Może ktoś by trzasnął tutoriala dla posiadaczy 5d jak go najlepiej sprzedać zanim cena piątki spadnie do poziomu 30d. Myślę, że wielu osobom bardzo by to pomogło w szybkim pozbyciu się starocia.
    widać Kółko Adoracji Canika (w skrócie... ) się powiększa...

EDIT: lempl - jeśli Twoja wypowiedź miała być sarkastyczna - to przepraszam - odczytałem ją tak dopiero teraz
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 11-09-2007 o 14:43

Uzależniony

Domyślnie

Przeczytaj dokładnie cały wątek to może zmienisz zdanie. I lepiej zacznij już odkładać na 40d bo to najlepszy aparat, co zostało już wielokrotnie powiedziane, więc to prawda. Prawda?

Miasto
    Poznań

Domyślnie

lempl - podobnie jak canik nie dostrzegasz tego, iż crop i FF to puszki z definicji INNE - zerknij na moje posty traktujące o GO i używaniu przesłon np. z zakresu 1.2 - 1.8... w tym przypadku APS-C ani nawet APS-H nie jest argumentem.
    A jest argumentem dla reporterów, etc.
    Jak mawia klasyk :-D - to "oczywista oczywistość"
    Powoli ta dyskusja zaczyna przypominać rozprawę o przewadze Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą.
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 11-09-2007 o 14:09

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    (....)
    Nie wiem jakie masz doświadczenia w robieniu zdjęc, byc może ja mam "tylko" większe doświadczenie w zakresie znajomości różnego sprzętu, a doświadczenie w fotografowaniu marne, ale powiedz mi jak sobie radzisz w takiej sytuacji. Koncert, zmienne światło, a Ty chcesz miec zrobione zdjęcie z określonym czasem (aby np. muzyk był lekko poruszony) oraz przy określonej przysłonie (aby uzyskac okresloną, wymaganą GO) i co kręcisz kółkiem od ISO tak by nadążyc za światłem ręcznie? Jeśli tak, to gratuluję refleksu i umiejętności jednoczesnego kadrowania i korygowania ISO nawet kilka razy na sekundę. Ja jestem takim fotograficznym lebiegą i tego nie potrafię zrobic.

[....]
    Tylko jak robili kocerty (i robią) ci biedni fotografowie, którzy używają analoga?
    Ja się zgadzam, że pewnie AutoIso by się przydało i pewnie masę innych rzeczy.
    Tyle że są ludzie dla których większość funkcji cyfrówek to przerost formy nad treścią zupełnie nie potrzebna do pracy. Więc nie dziw się, że niektórzy ironicznie reagują na tego typu podejście do tematu jak Twoje.
    Po za tym Twoje narzekanie nie ma wiele wspólnego z tym o czym piszemy tu w tym wątku. Bo nie piszemy że 5D to megawypasiona puszka tylko o tym, że obrazuje w inny sposób niż pozostałe. Oczywiście każdy musi sam dojść do tego czy mu to potrzebne czy nie.

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    (....)
    Powoli ta dyskusja zaczyna przypominać rozprawę o przewadze Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą.
    Ta dyskusja jest taka od początku .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    No to ją wróćmy na tory Boże Narodzenie piątką, czy czterdziestką? A Wielkanoc czterdziestką czy piątką (może już nową)?

PS
    I nie żeby to był OT tego wątku: http://en.wikipedia.org/wiki/Chatterbot
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Przeczytaj dokładnie cały wątek to może zmienisz zdanie. I lepiej zacznij już odkładać na 40d bo to najlepszy aparat, co zostało już wielokrotnie powiedziane, więc to prawda. Prawda?
    dzisus chlopie, przestan rzucac takie stwierdzenia. Robie indoor i wiem co daje 5D za przewage obrazowa. FF to FF a nie 1.5. Ludzie placa za to zeby w foto przedstawic jak najwiecej z pomieszczenia. To przyklad jednego z wielu powodow dlaczego ludzie chwala sobie swoje 5D. I podziwiaja nowe 40D.

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    Osiagasz, powoli, poziom mistrzow propagandy, Canik - gadasz jak Kurski do spolki z J. Kaczynskim... :rolleyes:

EDIT: Tylko jaki masz w tym interes...
    He, he... Dzięki wywodom Canika zaraz wszyscy wystawią na Allegro swoje 5d, cena spadnie, a wtedy Canik kupi od Was za grosze swój pierwszy FF
    A Wy tu się tak dajecie nakręcać

P.S. Idę pozbyć się swojej Astry 3... Nowa Corsa się pojawiła...
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    He, he... Dzięki wywodom Canika zaraz wszyscy wystawią na Allegro swoje 5d, cena spadnie, a wtedy Canik kupi od Was za grosze swój pierwszy FF
    A Wy tu się tak dajecie nakręcać

P.S. Idę pozbyć się swojej Astry 3... Nowa Corsa się pojawiła...
    Obawiam się, że już to się dzieje, na allegro ceny od 6200 zł.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tylko jak robili kocerty (i robią) ci biedni fotografowie, którzy używają analoga?.
    A jak robili Ci co mieli analoga i MF? Robili, tylko wiesz świat idzie do przodu, a nie do tyłu...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Po za tym Twoje narzekanie nie ma wiele wspólnego z tym o czym piszemy tu w tym wątku. .
    No właśnie, ja się pytałem, tylko cze te wszystkie przywary są w 40D jakoś skorygowane, ale umknęło to w całej dyskusji która się wywiązała
    Ostatnio edytowane przez KvM ; 11-09-2007 o 17:50 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale to chyba dobrze że tanieje?

A jak robili Ci co mieli analoga i MF? Robili, tylko wiesz świat idzie do przodu, a nie do tyłu...
    Ja to rozumiem. I jeśli Ci bardzo tej funkcji brak to zmień system na taki, w którym to jest - najbardziej chyba jest to rozwinięte w pentaxie K10D. Mnie akurat zupełnie innych rzeczy brakowałoby w 5D jeśli chodzi o koncerty i dlatego do tego celu dla mnie byłby do niczego. Co nie zmienia faktu że do innego celu byłby w sam raz .

No właśnie, ja się pytałem, tylko cze te wszystkie przywary są w 40D jakoś skorygowane, ale umknęło to w całej dyskusji która się wywiązała
    Nie wiem o które dokładnie przywary Ci chodzi. Na pewno 40D nadal jest aparatem mającym cropa, a 5D FF. I to się nie zmieniło wraz ze wszystkimi konsekwencjami z tego płynącymi.

Z tego co czytam to w tym 40D coś poprawili z kolorami. Jest dużo opinii - wrażenia analogowości zdjęć zeń pochodzących więc jeśli to prawda to może warto poświęcić FF-a dla cropa z tego powodu. Przy czym zaznaczam nigdzie nie widziałem porównania, które by to jednoznacznie pokazywało. To zresztą wyłącznie moje dywagacje na podstawie tego co usłyszałem/przeczytałem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Rozwalające są takie posty - RZETELNOŚĆ - to słowo, którego znaczenie chyba powinieneś sprawdzić w słowniku.
    Tak przez przypadek zapomniałeś dodać, że to oferta UŻYWANEGO korpusu...

Strona 29 z 84 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów