Strona 25 z 84 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Przecież 1D a 5D to całkiem inne zastawanie więc nie ma sensu rozpatrywać który lepszy.
    Czyli mniej więcej tak samo jak 5D i 40D .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Czas na hot news - cena 5d w niemczech w media markt spadła do 1699 euro czyli około 6,500 zł polskich Być może któryś z naszych sklepów on-line sciagnie kilka puszek dla polskich milosników fotografii "pelnoklatkowej"

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    tylko nie wiem co prubujesz udowodnic bo jesli to ze uchwyciles moment to akurat mnie nie powalilo, jesli tak jest dlaczego fotreportezy nie uzywaja 5 tek?
    tylko 1d iles tam, a pozatym trzeba by zobaczyc to samo zdjecie z 40d lub 30d... zeby porownywac
    robie ze wspolnikem sluby i szczeze dopiero przy pelnym kardze widac znaczna roznice, dlatego sie nie podniecam zbytnio nad 5d..
    próbuje udowodnić że 5d radzi sobie w trudnych warunkach (low-light conditions), poprawność odwzorowanie braw, kontrast, prawidłowy auto balans bieli, i AF jest szybszy i precyzyjniejszy, wizjer jest jaśniejszy, inne tańsze puszki po prostu sobie w takich warunkach nie radzą, balans bieli szkoda gadać, wszystko ciągnie w żółć, jeżeli jest naprawę mało świata to zdjęcia wyglądają fatalnie, nie wspominając już o szumach ... potrzeba potem dużo pracy w post proces włożyć, wiem bo robiłem zdjęcia 400D, 20D, 30D...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Podzielam zdanie VanMurdera w 100%.Mam w posiadaniu 20d i 5d.Różnica cenowa między tymi modelami nie sprowadza sie tylko do wielkości matrycy.Kiedy mamy komfortowe warunki focenia,zdjęcia wychodzą podobnej jakości,ale kiedy warunki są gorsze to 5d potrafi pokazać swoją klasę i udowodnić,ze jest wart każdego wydanego grosza.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

widzialem na ebayu 5D w UK z przebiegiem chyba cos 3 tys fotek za 1100 funtow poszla, uzywana byla jakos backup w studiu - wiec na polskie wychodzi jakies 6tys zl
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Czas na hot news - cena 5d w niemczech w media markt spadła do 1699 euro czyli około 6,500 zł polskich Być może któryś z naszych sklepów on-line sciagnie kilka puszek dla polskich milosników fotografii "pelnoklatkowej"
    Moglbys podac jakies blizsze dane tej ceny?gdzie dokladnie to jest?
    CANON

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    Moglbys podac jakies blizsze dane tej ceny?gdzie dokladnie to jest?
    juz pytalem wczoraj na priv i lipa. Zero odpowiedzi. Kolega canik chyba lubi siac plotki

Domyślnie

w media markt cena 30d jeszcze sie trzyma,choc juz zamowili 40d,a nastepcy 5d jeszcze nie ma.....,w internecie masz 30d juz za 750€,w media kosztuje 1100€ z kitem,planowana cena 40d 1360€ Austria.Dlatego 5d dalej bedzie drogie....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    najtanszy w intern.2059€
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 09-09-2007 o 10:13 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    w media markt cena 30d jeszcze sie trzyma,choc juz zamowili 40d,a nastepcy 5d jeszcze nie ma.....,w internecie masz 30d juz za 750€,w media kosztuje 1100€ z kitem,planowana cena 40d 1360€ Austria.Dlatego 5d dalej bedzie drogie....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    najtanszy w intern.2059€
    No takie ceny to ja znam. Ale chetnie bym sie dowiedzial CANIKowych ceny. Gdzie On takie znalazl.

Domyślnie

juz pytalem wczoraj na priv i lipa. Zero odpowiedzi. Kolega canik chyba lubi siac plotki
    ...spokojnie...wczoraj to ja wieczorem ogladalem bardzo ważny mecz(2:2 HURRA!),pozniej swietowałem i nie bylo mnie w interku wiec skad mialem wiedziec ze wyslales mi cos na priva.Dzisiaj ja ktylko wszedlem na forum otrzymalem twoją wiadomosc i od razu Ci odpisałem - ja wiem ,że nerwy i niecierpliwosc biorą góre ale to tylko pół dnia zwłoki

Oto link do info http://www.northlight-images.co.uk/c...5d2_3d_7d.html

Pozdrawiam.

Strona 25 z 84 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów