40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Canik, ja Cie prosze. Ty nie decyduj za uzytkownikow 5D co oni beda chcieli, czego Oni zaluja, i jak to sobie pluja w broda, ze kupili ten przeplacony aparat.Zamieszczone przez canik
Wyobraz sobie, ze sa ludzie, dla ktorych cyferki w folderze i "bajery" jak sam to nazwales, to rzeczy drugorzedne.
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
jaasne i dlatego wybrali takie marne nic z prawie 13 milionami pikseli i full frejmem - kogo ty chcesz oszukać jastrzębskiWyobraz sobie, ze sa ludzie, dla ktorych cyferki w folderze i "bajery" jak sam to nazwales, to rzeczy drugorzedne.![]()
czytam to czytam, i tak zleciało mi kupę czasu![]()
Zastanawia mnie tylko, czemu dajecie się podpuszczać temu żałosnemu Canikowi i wdajecie się z nim w dyskusje? Argumenty, które przytacza zostały przez Was już kilkanaście razy roztrzaskane na kawałki w tym wątku a on dalej swoje o 40D, jak jakiś nie przymierzając agitator PIS-u![]()
a tu dalej walka w piaskownicy na lopatki :d
maly test prawidlowa odpowiedz znajdziecie sami i moze wreszcie skonczycie porownania
1. zdjecie wykonane 10 d z szumem i lekko poruszone ale przedstawiajace
taka sytuacje ze "bydleta klekaja"
2. zdjecie wykonane 5d bez szumu i ostre na maksa z detalem ale przestawiajace standardowa sytacje, na zdjeice ktore sie spojrzy i za chwile sie go nie pamieta
mala konkluzja : gadanie na ten temat nie bedzie mialo sesnsu chyba ze bedzie je uskuteczniac dwoch tak samo dobrych fotografow potrafiacych
w pelni docenic walory tego sprzetu
ponadto wielu kupujac 5d mysli odrazu ze bedzie robic lepsze zdjecia owszem lepsze technicznie ale strona zawsze nalezy do oceniajacego takie jest moje
zdanie...
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Zamieszczone przez Przemek Białek
Dlaczego uwazasz, ze jakosc techniczna zdjecia to tylko szum?? Mysle, ze to daleko idace uproszczenie jest.
To ze kolega Canik nie widzi roznicy w obrazowaniu 400D i 5D, jasno mowi o tym, ze nie posiada on zadnych sensowych szkiel, zdjec nie potrafi zrobic lub cos w tym stylu. Generlanie zal faceta i tyle. Gdyby jeszcze nie dzielil sie tu z nami swoimi rewelecjami to juz by bylo bardzo dobrze.
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
podpisuje sie pod tym obiema rekamiponadto wielu kupujac 5d mysli odrazu ze bedzie robic lepsze zdjecia owszem lepsze technicznie ale strona zawsze nalezy do oceniajacego takie jest moje
zdanie...![]()
Kolego, nie pomyliłeś się? Co ma technika robienia zdjęć do aparatu? Czyli nie muszę mieć żadnej wiedzy na temat robienia zdjęć bo jak kupie 5D to od razu będę lepiej kadrował itd.? Jak nie masz wiedzy technicznej to nawet "głupim jasiem" nic nie zrobisz.
Z jednym się z Tobą zgodzę to oceniający decyduje, które zdjęcie się mu bardziej podoba.