Strona 23 z 84 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    W siecii juz pojawily sie dwa testy 40d zrobione przez znanych i szanowanych na calym swiecie fotografów
    Twoje rozumowanie przebiega wedlug schematu ogloszonego przez rownie "znanego i szanowanego" stratega. Calkiem niedawno oglosil on, ze "nikt nas nie przekona, ze biale jest biale, a czarne jest czarne". Powodzenia zycze w dalszej egzystencji....
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio Zobacz posta
    Twoje rozumowanie przebiega wedlug schematu ogloszonego przez rownie "znanego i szanowanego" stratega. Calkiem niedawno oglosil on, ze "nikt nas nie przekona, ze biale jest biale, a czarne jest czarne". Powodzenia zycze w dalszej egzystencji....
    Ale ale widzisz temu strategowi w pewnym sensie mimo wyrażanych poglądów się powiodło...
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik
    Ale uzytkownicy 5d mysla inaczej i gdy wyjdzie nastepca 5d bede chcieli na sile go sprzedać i kupić nastepce z "bajerami" z 40d...które podobo sa dla nich bez znaczenia - no ale czy wtedy przepalcaliby tyle za starą piątkę?
    Canik, ja Cie prosze. Ty nie decyduj za uzytkownikow 5D co oni beda chcieli, czego Oni zaluja, i jak to sobie pluja w broda, ze kupili ten przeplacony aparat.
    Wyobraz sobie, ze sa ludzie, dla ktorych cyferki w folderze i "bajery" jak sam to nazwales, to rzeczy drugorzedne.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Domyślnie

Wyobraz sobie, ze sa ludzie, dla ktorych cyferki w folderze i "bajery" jak sam to nazwales, to rzeczy drugorzedne.
    jaasne i dlatego wybrali takie marne nic z prawie 13 milionami pikseli i full frejmem - kogo ty chcesz oszukać jastrzębski

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    jaasne i dlatego wybrali takie marne nic z prawie 13 milionami pikseli i full frejmem - kogo ty chcesz oszukać jastrzębski
    wybrali i koniec. dali pupy i tyle. proponuje po raz kolejny zamknac ten glupi watek. bo kolega canik tylko prowokuj. ludzie nie dajcie sie prowokowac. ignorujcie te zaczepki. i cieszmy sie tym co daje nam nasze 5D.

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

czytam to czytam, i tak zleciało mi kupę czasu
    Zastanawia mnie tylko, czemu dajecie się podpuszczać temu żałosnemu Canikowi i wdajecie się z nim w dyskusje? Argumenty, które przytacza zostały przez Was już kilkanaście razy roztrzaskane na kawałki w tym wątku a on dalej swoje o 40D, jak jakiś nie przymierzając agitator PIS-u

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merciful Zobacz posta
    czytam to czytam, i tak zleciało mi kupę czasu
    Zastanawia mnie tylko, czemu dajecie się podpuszczać temu żałosnemu Canikowi i wdajecie się z nim w dyskusje? Argumenty, które przytacza zostały przez Was już kilkanaście razy roztrzaskane na kawałki w tym wątku a on dalej swoje o 40D, jak jakiś nie przymierzając agitator PIS-u
    a tu dalej walka w piaskownicy na lopatki :d

maly test prawidlowa odpowiedz znajdziecie sami i moze wreszcie skonczycie porownania

1. zdjecie wykonane 10 d z szumem i lekko poruszone ale przedstawiajace
    taka sytuacje ze "bydleta klekaja"
    2. zdjecie wykonane 5d bez szumu i ostre na maksa z detalem ale przestawiajace standardowa sytacje, na zdjeice ktore sie spojrzy i za chwile sie go nie pamieta

mala konkluzja : gadanie na ten temat nie bedzie mialo sesnsu chyba ze bedzie je uskuteczniac dwoch tak samo dobrych fotografow potrafiacych
    w pelni docenic walory tego sprzetu
    ponadto wielu kupujac 5d mysli odrazu ze bedzie robic lepsze zdjecia owszem lepsze technicznie ale strona zawsze nalezy do oceniajacego takie jest moje
    zdanie...
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek

1. zdjecie wykonane 10 d z szumem i lekko poruszone ale przedstawiajace
    taka sytuacje ze "bydleta klekaja"
    2. zdjecie wykonane 5d bez szumu i ostre na maksa z detalem ale przestawiajace standardowa sytacje, na zdjeice ktore sie spojrzy i za chwile sie go nie pamieta

Dlaczego uwazasz, ze jakosc techniczna zdjecia to tylko szum?? Mysle, ze to daleko idace uproszczenie jest.

To ze kolega Canik nie widzi roznicy w obrazowaniu 400D i 5D, jasno mowi o tym, ze nie posiada on zadnych sensowych szkiel, zdjec nie potrafi zrobic lub cos w tym stylu. Generlanie zal faceta i tyle. Gdyby jeszcze nie dzielil sie tu z nami swoimi rewelecjami to juz by bylo bardzo dobrze.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Domyślnie

ponadto wielu kupujac 5d mysli odrazu ze bedzie robic lepsze zdjecia owszem lepsze technicznie ale strona zawsze nalezy do oceniajacego takie jest moje
    zdanie...
    podpisuje sie pod tym obiema rekami

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    ... ponadto wielu kupujac 5d mysli odrazu ze bedzie robic lepsze zdjecia owszem lepsze technicznie ale strona zawsze nalezy do oceniajacego takie jest moje
    zdanie...
    Kolego, nie pomyliłeś się? Co ma technika robienia zdjęć do aparatu? Czyli nie muszę mieć żadnej wiedzy na temat robienia zdjęć bo jak kupie 5D to od razu będę lepiej kadrował itd.? Jak nie masz wiedzy technicznej to nawet "głupim jasiem" nic nie zrobisz.

Z jednym się z Tobą zgodzę to oceniający decyduje, które zdjęcie się mu bardziej podoba.

Strona 23 z 84 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów