Strona 20 z 84 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Mysle ze najpózniej w marcu doczekamy sie nastepcy 5d - dzis piątki juz raczej nikt normalny nie kupi poniewaz 40d przewyzsza ją pod kazdym wzgledem i jest ponad połowe tańszy Nastepca 5d nie powinien kosztować więcej niż 7-8 tys.
    Obecni wlasciciele piątek mają czego załować oj mają
    Tak spokojnie czytam te Twoje wywody i tak się zastanawiam, czy Ty w ogóle zastanawiasz się nad tym co czytasz? Czy zauważyłeś kompletny brak bezpośrednich porównań w artykule tego słynnego fotografa? Są tylko jego opinie na temat 40-ki, które generalnie można określić jako "orgazm". Jeśli słynny fotograf (któremu nie powinna być obca praca na 1-dynkach) dostaje orgazmu na widok czegoś takiego jak 40D, to są tylko 2 możliwości:

1. Ma coś nie tak z głową
    2. Tekst jest sponsorowany

Jako, że gdyby miał nie po kolei w głowie, to nie zostałby znanym fotografem, to osobiście przychylam się do opcji nr 2. Świadczy o tym też karkołomna próba odniesiena 40D do 1D MKIII. Nikt przy zdrowych zmysłach za darmo nie napisze takich głupot. Ktokolwiek z kolegów używa 1-dynki wie doskonale jaka przepaść dzieli profesjonalne i amatorski systemu AF-u u Canona.

Co do 5d - ułatwię Ci sprawę. Miałem prawie wszystkie body C - 300D, 10D, 20D, 350D, 1ds i obecnie używam 5d. Przy wszystkich jego wadach (a jest ich kilka) jest to aparat, który dla ślubowców, portretowców, ladnszawciarzy, streetfociarzy (wreszcie 35/1.4 ma 35mm ) itp, pozostanie poza jakimkolwiek zasięgiem cropa. Na dzień dzisiejszy jest jedno body canona stojące wyżej i jest to 1ds mkII i mkIII (seria 1d ma inne zastosowanie niż FF).

Jeśli jest choć połowę prawdy w tym artykule wychwalającym 40D, to amatorzy ptaszków i innej dzikiej zwierzyny piją dzisiaj. 40D + dowolna 500ka da im rewelacyjne combo.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Domyślnie

Na stronie http://www.northlight-images.co.uk/c...5d2_3d_7d.html można przeczytac bardzo ciekawą informację.Mianowicie 5d nie jest już produkowany i ostatnie puszki zalegają pólki sklepowe.Dilerzy spodziewają się dostawy następcy 5d w listopadzie tego roku...hmmm co o tym sądzicie?

To by po czesci tłumaczyło dośc spore obnizki ceny 40d na starcie.....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na stronie http://www.northlight-images.co.uk/c...5d2_3d_7d.html można przeczytac bardzo ciekawą informację.Mianowicie 5d nie jest już produkowany i ostatnie puszki zalegają pólki sklepowe.Dilerzy spodziewają się dostawy następcy 5d w listopadzie tego roku...hmmm co o tym sądzicie?

To by po czesci tłumaczyło dośc spore obnizki ceny 40d na starcie.....
    Sądzimy że pisałeś o tym już w innym wątku. I sądzimy też, że są różne formy marketingu min. polegające na tym, że żeby ruszyć sprzedaż wmawia się o rzekomym zaprzestaniu produkcji. Takie bajędy były rozpuszczane przez różne sieci handlowe już kilka razy, bo następca 5-tki miał już być z pół roku temu jeśli nie wcześniej. Problem polega tylko na tym, że w Canonie nic o tym nie wiedzą ale to drobiazg przecież .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

JEŚLI to prawda, to to zagranie Canona byłoby odpowiedzią na policzek wymierzony przez Nikona po premierze 40d. Nikony mają być dostępne pod koniec roku także nowe 5d w październiku zatrzymałoby ew. odpływ klientów i swoimi 16mpx przyciemniło gwiazdę d3. Pozostaje trzymać kciuki żeby to była prawda

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    JEŚLI to prawda, to to zagranie Canona byłoby odpowiedzią na policzek wymierzony przez Nikona po premierze 40d. Nikony mają być dostępne pod koniec roku także nowe 5d w październiku zatrzymałoby ew. odpływ klientów i swoimi 16mpx przyciemniło gwiazdę d3. Pozostaje trzymać kciuki żeby to była prawda
    Tyle że Canon nigdy nie odpowiadał bezpośrednio na ruchy konkurentów. Przy tym oferta N i C doskonale się mija i nikt tu raczej nikomu krzywdy nie zrobi. 5D mkII będzie najwcześniej na PMA i myślę najpóźniej na Photokinie. Wypuszczenie teraz następcy 5-tki mogło by podkopać zarówno sprzedaż jedynek jak i 40-tki to byłby z punktu widzenia marketingowego duży błąd.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

tomek_w1
    Guest

Domyślnie

Ja jestem chyba idiotą , do tej pory robilem zdjecia 10d , i nie interesowaly mnie nowe body , 10 uzywalem prawie od początku jej istnienia ... 3 tygodnie temu kupilem 5d , i bede go uzywal az sie nie skonczy .. bo obecnie daje wedlug mnie najlepszy obraz za rozsadne pieniądze , i wiecie co za 5-6lat zdjecia z tego aparatu dalej beda ekstra... normalnie szok!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że Canon nigdy nie odpowiadał bezpośrednio na ruchy konkurentów.
    Nikon D2X, 12.4 mp
    Thursday, 16 September 2004 06:00 GMT

Canon EOS-1Ds Mark II, wireless
    Tuesday, 21 September 2004 07:05 GMT

W tym przypadku glowna choc ciekawa 'wojna' byla o wifi bo D2X bodajze jako pierwsze body mial toto wbudowane i Canon rzutem na tasme dorzucil toto do 1DsMkII ktorego juz praktycznie mial gotowego. Wiecej - w archiwum forum.
    Ale wybaczam - to bylo 1.5 roku przed twoja rejestracja na forum

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nikon D2X, 12.4 mp
    Thursday, 16 September 2004 06:00 GMT

Canon EOS-1Ds Mark II, wireless
    Tuesday, 21 September 2004 07:05 GMT

W tym przypadku glowna choc ciekawa 'wojna' byla o wifi bo D2X bodajze jako pierwsze body mial toto wbudowane i Canon rzutem na tasme dorzucil toto do 1DsMkII ktorego juz praktycznie mial gotowego. Wiecej - w archiwum forum.
    Ale wybaczam - to bylo 1.5 roku przed twoja rejestracja na forum
    No uprościłem trochę . Pewnie i więcej by się znalazło także z czasów analoga. Wiadomo że ruchy konkurentów muszą brać pod uwagę co nie znaczy, że takie odpowiedzi będą natychmiastowe. Zwłaszcza w przypadku 5D, który póki co nadal nie ma konkurencji (nie oszukujmy się ale D3 to inna liga przede wszystkim cenowa). Przy tym Canon perfekcyjnie potrafi ustawiać swoje produkty tak żeby nie konkurowały same ze sobą. Co niestety oznacza też nielubiane wycinanie. Dlatego ten następca może wcale nie być taką puszką marzeń jak niektórzy sądzą.
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mysle ze najpózniej w marcu doczekamy sie nastepcy 5d - dzis piątki juz raczej nikt normalny nie kupi poniewaz 40d przewyzsza ją pod kazdym wzgledem i jest ponad połowe tańszy Nastepca 5d nie powinien kosztować więcej niż 7-8 tys.
    Obecni wlasciciele piątek mają czego załować oj mają
    Jak czytam takie bzdety śmierdzące na kilometr lamerstwem i trolowaniem to nie wiem czy się śmiać z autora czy płakać nad jego głupotą. Tłumaczył czego i jak nie będę bo temu prowokatorowi tylko o to chodzi
    FOTOINKWIZYTOR

tomek_w1
    Guest

Domyślnie

Wynika z tego , że jestem nienormalny...

Strona 20 z 84 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów