Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Widok wątkowy

Domyślnie

Uwazasza, ze 40D jest zdecydowanie bardziej funkcjonalny? To zapraszam, porobimy troche krajobrazu, portretow - rowniez tym 70-200, ktory wg Ciebie jest zdecydowanie bardziej funkcj. z 40D. Moze jakis slub chcesz pstryknac?
    ...fakty mówią same za siebie...kupowanie 5d na dzien dzisiejszy jest nieopłacalne bo jak juz pisałem wczesniej wychodzi 5000 za samą matryce...przy obecnej cenie 30d.
    Tak 40d jest bardziej funkcjonalny - ma 6,5 kl. na sekunde,lampe błyskową,live view,porządne menu(takze w jezyku polskim),jest mnijeszy i lżejszy,ma prawie bezgłośną migawkę,sRAW(14 bit),DIGIC III,czysciarkę,wiekszy zakred auto iso,wymienną matówkę i kosztuje połowe tego co 5d ...fakty mówią same za siebie...cena 5d dopiero teraz pójdzie w dół czego juz mamy pierwsze symptomy - 5d w e-oko z 12 miesięczna gwarancja za 6400 na allegro...robi się ciekawie

bo jak tu porownywac dwa inne targetowo aparaty.
    oczywiście ze tak ale 40d nie dosc ze jest 2 razy tanszy to jeszcze bardziej funkcjonalny a i jakością zdjęć juz prawie nie ustępuje bo miedzy 10 a 12 mp jest naprawde mała różnica Być może niektórzy z Was po razpierwszy w życiu zmuszeni byli zakupić do swoich 5d szkła z najwyzszej pólki i stąd ta niby lepsza jakość zdjęć 5-ki wynika Szkła są najwazniejsze co racja to racja!...puszka to tak naprawde sprawa drugorzędna...dlatego szkoda wydawac na nią aż tyle kasy ale kazdy ma swoje potrzeby Niektórzy kupując droższe zabijają swoje kompleksy i frustracje i ok...ale sądząc po wypowidziach co niektórych chyba tylko je pogłębiają

To sa Twoje slowa, caniku. Nie baw sie w erudyte bo masz klopoty z logika oraz tym co doslownie przed chwila wypowiadales - ergo, pamiec szwankuje
    ..a widzisz zle wczytales sie w kontekst - byc moze to ty masz problem z logiką bo wyraznie napisałem :
    ...skąd...uwazam tylko ze jesli robilbys zdjecia 40-ką z lepszymi szkłami to wyszłoby na to samo co 5d z tymi co masz - lepsze to w tym wypadku szerszy zakres ogniskowych i lepsze swiatło.
    ...takze jak widzisz wcale nie twierdze ze kolega ma słabe szkła - wręcz przeciwnie

i tyle w tym temacie...ja tam jestem happy i Wam tez tego zycze bo złość pieknosci szkodzi
    Ostatnio edytowane przez canik ; 27-08-2007 o 18:32

Uprawnienia umieszczania postów