Cytat Zamieszczone przez canik
.a na co mi większy skoro w 40d jest live view? Juz w 30d jest dla mnie wystarczający a jak widac mam spore wymagania...
:-)))
Spore wymagania i niezauwazasz roznicy w obrazie z 30D i 5D :-)))) hihih
I przy pomocy LiveView chcesz zasatapic precyzyjny i jasny widok na matowce?? Pewnie w pelnym sloncuw plecy albo przy calkowitej ciemnosci??

w 40d został jeszcze poprawiony i mysle ze jest wystarczający...
Prosze Cie. Pisze "wystarczajacy dla mnie". Nie bedziesz tak ludzi dookola swoja ignorancja denerwowal.

...canon ma to do siebie ,że ma i tak na tyle iskie szumy,że w 30d są one całlowicie uzyteczne az do 3200 w 40d będzie jeszcze lepiej wiec w czym problem?Mierzmy siły na zamiary
Ale nadal sa gorsze od tego w 5D. A na pewno beda gorsze od 5D mkII za pare miesiecy.
Tak, wiemy juz ze to z 30D/40D Tobie wystarczy. ALe prosze nie podciagaj wsyztrskich pod swoje "spore wymagania".

..wystarczy kupić 10-20 - w zupełności wystarczy...
W zupelnosci wystarczy komu?? Tobie, mi?? BO nie chcesz chyba kazdemu uzytkownikowi Canon wcisnac 10-22 zamiast L-ki 24-70 :-) Nie wspominjac ze katy widzenie lekuchno nie te same.

...naprawde mimo Twoich prób przekonania mnie że sie myle to i tak Twoje wszystkie argumenty sa do obalenia..są po prostu cienkie
Nie, nie mylisz sie. Tylko z uporem godnym lepszej sprawy, twierdzisz, ze to co dobre/wystarczajce dla Ciebie, jest dobre i wystarczajace dla wszystkich.

..no tak po co taki badziew fotoreporterowi albo komus kto fotografuje wesela,śluby?Zastanów się...gdyby to był nikomu niepotrzebny gadzet to nie byłoby go w 40d i modelach półkę albo i dwie wyżej
:-))))
Wpadles moze na to, ze wesela i sluby to nie wszystko co mozna na swiecie fotografowac :-)
Czytaj moje wypowiedzi. Napisalem, NIEOBRACALNY ekran z liveview.
Badziew to nie jest, tylko jeden dodatkowy ficzer, ktory czasem sie moze przydac. A ze od przybytku glowa nie boli a do tego jest to nosny, medialnie bajer, to go wsadzili. Widze zastsowanie dla fotografow makro, landszafciarzy (widok 100% kadru), i moze reporterow (jakies zdjecia znad glowy etc). Jakkolwiek jakbys sie zastanowil, jego przbojowosc i funkcjonalnosc jest mocno ograniczona, gdy ten ekran nie jest uchylny jak w niektoych maupkach. Do tego AF nie jest juz taki sam (lustro musi klapnac)
Do codziennych zdjec, w normlanej postawie, wizer jest 1000% lepiej widoczny i dokladniejszy.

Pełna klatka ma swoje zalety(jak widać wiekszosc do obalenia)
Zrozum, ze niczego nie obaliles. Powtarzasz obiegowe opinie. Do tego uzywasz argumentu typu: "ja nie potrzebuje, to znaczy ze nikomu nie jest potrzbne, ergo nie jest lepsze".

Według mnie FF nie warta jest dopłaty 4000 zł ....
No i jest "cool i zajebiscie". Wszyscy to juz wiemy, przestan to w kolko powtarzac, a najlepiej juz nie mow nic.

bo ide o zakłąd ,że dobry fotograf z 30d/40d zrobiłby równie udane fotki.
Ale ten sam dobry fotograf z lepszej jakosci matrycy wycisnie chyba odpowiednio wiecej niz z 30D, czyz nie??

..a i jeszcze funkcjonalnością by nadrobił.
Tak zwlaszcza mozliwosc uzyskania plytszej GO, i robienia w wyzszym ISO.....

Ci którzy kupili 5d przeplacili...a moze inaczej przekupili swoją swiadomość o mysl ze teraz maja pelną klatkę
Sorki, ale ja odnosze nieodparte wrazenie, ze dla odmiany Ty nie chcesz/nie potrzebujesz/nie mozesz kupic drogiego 5D i bezustannie dewaluujesz mozliwosci tegoz, zeby podniesc swoje samopoczucie.

Z pewnoscia na dzien dzisiejszy kupując 40d otrzymujemy sporo więcej za polowe ceny niz w przypadku 5d i to są fakty.
Jakie fakty?? Na jakiej podstawie Ty wyciagasz tak daleko idace wnioski. 40D to specyfikacja na papierze, i pare sampli z apratu ktorego jeszcze nie mozna kupic. I dalczego za mnie decydujesz, ze dla mnie 40D bedzie lepszy niz 5D. To co ma ta piatke teraz w cholere sprzedac?? Odpusc sobie, albo idz leczyc kompleksy gdzie indziej.
Po za tym juz powtarzalem. 5D i 30D/40D to sa inne aparaty, dla kogo innego. Porownywanie ich, to jak porownywanie ferrari i autobusu.

Reszta w stylu - plastyka obrazu i o wiele lepsza jakość zdjęć to bajki...widziałem porównanie z 400d i swoje wiem dlatego na sile nikogo nie bede przekonywał do swoich racji bo fakty mówia same za siebie
Rece mi opadaja. Porownanie zapewne goscia z dpreview??
Nawet moja dziewczyna, ktora nie wie co to ogniskowa, mowi ze po zmianie body 3 cyfrowego na piatke, te zdjecia "jakies inne sa".
To ze czegos Ty nie widzsz, to nie znaczy ze tego nie ma.
Prosze Cie. Nie dziel sie juz z nami ta swoja wiedza i przemysleniami.

Marcin