:-)))Zamieszczone przez canik
Spore wymagania i niezauwazasz roznicy w obrazie z 30D i 5D :-)))) hihih
I przy pomocy LiveView chcesz zasatapic precyzyjny i jasny widok na matowce?? Pewnie w pelnym sloncuw plecy albo przy calkowitej ciemnosci??
Prosze Cie. Pisze "wystarczajacy dla mnie". Nie bedziesz tak ludzi dookola swoja ignorancja denerwowal.Zamieszczone przez canik
Ale nadal sa gorsze od tego w 5D. A na pewno beda gorsze od 5D mkII za pare miesiecy.Zamieszczone przez canik
Tak, wiemy juz ze to z 30D/40D Tobie wystarczy. ALe prosze nie podciagaj wsyztrskich pod swoje "spore wymagania".
W zupelnosci wystarczy komu?? Tobie, mi?? BO nie chcesz chyba kazdemu uzytkownikowi Canon wcisnac 10-22 zamiast L-ki 24-70 :-) Nie wspominjac ze katy widzenie lekuchno nie te same.Zamieszczone przez canik
Nie, nie mylisz sie. Tylko z uporem godnym lepszej sprawy, twierdzisz, ze to co dobre/wystarczajce dla Ciebie, jest dobre i wystarczajace dla wszystkich.Zamieszczone przez canik
:-))))Zamieszczone przez canik
Wpadles moze na to, ze wesela i sluby to nie wszystko co mozna na swiecie fotografowac :-)
Czytaj moje wypowiedzi. Napisalem, NIEOBRACALNY ekran z liveview.
Badziew to nie jest, tylko jeden dodatkowy ficzer, ktory czasem sie moze przydac. A ze od przybytku glowa nie boli a do tego jest to nosny, medialnie bajer, to go wsadzili. Widze zastsowanie dla fotografow makro, landszafciarzy (widok 100% kadru), i moze reporterow (jakies zdjecia znad glowy etc). Jakkolwiek jakbys sie zastanowil, jego przbojowosc i funkcjonalnosc jest mocno ograniczona, gdy ten ekran nie jest uchylny jak w niektoych maupkach. Do tego AF nie jest juz taki sam (lustro musi klapnac)
Do codziennych zdjec, w normlanej postawie, wizer jest 1000% lepiej widoczny i dokladniejszy.
Zrozum, ze niczego nie obaliles. Powtarzasz obiegowe opinie. Do tego uzywasz argumentu typu: "ja nie potrzebuje, to znaczy ze nikomu nie jest potrzbne, ergo nie jest lepsze".Zamieszczone przez canik
No i jest "cool i zajebiscie". Wszyscy to juz wiemy, przestan to w kolko powtarzac, a najlepiej juz nie mow nic.Zamieszczone przez canik
Ale ten sam dobry fotograf z lepszej jakosci matrycy wycisnie chyba odpowiednio wiecej niz z 30D, czyz nie??Zamieszczone przez canik
Tak zwlaszcza mozliwosc uzyskania plytszej GO, i robienia w wyzszym ISO.....Zamieszczone przez canik
Sorki, ale ja odnosze nieodparte wrazenie, ze dla odmiany Ty nie chcesz/nie potrzebujesz/nie mozesz kupic drogiego 5D i bezustannie dewaluujesz mozliwosci tegoz, zeby podniesc swoje samopoczucie.Zamieszczone przez canik
Jakie fakty?? Na jakiej podstawie Ty wyciagasz tak daleko idace wnioski. 40D to specyfikacja na papierze, i pare sampli z apratu ktorego jeszcze nie mozna kupic. I dalczego za mnie decydujesz, ze dla mnie 40D bedzie lepszy niz 5D. To co ma ta piatke teraz w cholere sprzedac?? Odpusc sobie, albo idz leczyc kompleksy gdzie indziej.Zamieszczone przez canik
Po za tym juz powtarzalem. 5D i 30D/40D to sa inne aparaty, dla kogo innego. Porownywanie ich, to jak porownywanie ferrari i autobusu.
Rece mi opadaja. Porownanie zapewne goscia z dpreview??Zamieszczone przez canik
Nawet moja dziewczyna, ktora nie wie co to ogniskowa, mowi ze po zmianie body 3 cyfrowego na piatke, te zdjecia "jakies inne sa".
To ze czegos Ty nie widzsz, to nie znaczy ze tego nie ma.
Prosze Cie. Nie dziel sie juz z nami ta swoja wiedza i przemysleniami.
Marcin