Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Mieszany widok

Domyślnie

Moim zdaniem prawie wszystkie zalety 5d są do zniwelowania i to o połowe tańszym kosztem...jednak magia pełnej klatki działa na wyobranzie foto-amatorów
    takie gadanie z Twojej strony, że to chwyt marketingowy oznacza tylko, że należysz do osób które nie potrzebują FF więc z czystym sumieniem polecam Ci 40d, ale przestań wmawiać właścicielom 5d, że popełnili błąd... ...bo sorry ale się ośmieszasz...
    ..ok ale ja nie neguje zalet pełnej klatki ja tylko uwazam,że różnica w cenie jest nie adekwatna do tego co otrzymujemy...a wszelkie zalety full frame mozna zniwelować 2 razy tanszym 40d...wiec po co przepłacac?

Szczególnie jak porównasz odbitkę wykonaną z canona 5d w bardzo trudnych warunkach oświetleniowych do braku odbitki z canona 30d
    ...sorry ale teraz to ty sie osmieszasz...

Sugerujesz że uległem taniemu chwytowi marketingowemu i mając canona 40d robiłbym takie same zdjęcia ślubne co 5d
    ...jesli zakupiłbys lepsze szkła...- z cala pewnoscia tak
    Ostatnio edytowane przez canik ; 27-08-2007 o 14:41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Moim zdaniem prawie wszystkie zalety 5d są do zniwelowania i to o połowe tańszym kosztem...jednak magia pełnej klatki działa na wyobranzie foto-amatorów

..ok ale ja nie neguje zalet pełnej klatki ja tylko uwazam,że różnica w cenie jest nie adekwatna do tego co otrzymujemy...a wszelkie zalety full frame mozna zniwelować 2 razy tanszym 40d...wiec po co przepłacac?

...sorry ale teraz to ty sie osmieszasz...

Ad. 1 - kluczowe słowo w tym zdaniu to... "prawie" ...była nawet kiedyś taka fajna reklama.... :-D

Ad. 2 wcześniej piszesz ze "prawie" teraz że wszelkie zalety FF można zniwelować tańszym 40d ...to jak to w końcu jest

Ad. 3 mam inne zdanie zdanie na ten temat często robiąc zdjęcia na bardzo wysokich ISO w świetle zastanym

Ad. 4 uważasz że mam złe szkła

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    To sa Twoje slowa, caniku. Nie baw sie w erudyte bo masz klopoty z logika oraz tym co doslownie przed chwila wypowiadales - ergo, pamiec szwankuje.
    A jesli chodzi o pieniadze i cene... Wolalem zaplacic tyle ile kosztowal 5D BO MNIE NA TO BYLO STAC I bardzo mi z tym dobrze. Swietnie sie czuje i ani przez chwile nie zastanawialem sie nad czymkolwiek innym. Mam co chcialem i wiem po co mi to. A Ty jaki masz cel w swojej krucjacie?
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Uprawnienia umieszczania postów