..w takim razie dla kogo jest 5d?Mysle ze bardziej ambitny miłośnik fotografi sięgnie jednak po 40d.Te apraty (5D i 40D) nie rywalizuja ze soba. Sa to inne urzadzenia, przeznczone dla uzytkownikow majacych inne potrzeby
...no tak ale na odbitce ciężko tą przewage zobaczyćJakkolwiek, 5D (wbrew temu co gada kolo z dpreview), daja zauwazalnie lepsza jakosc obrazu (w domysle od 30D/40D), wiec fakt wyboru tego aparatu, moze miec niebagatelne znaczenie dla jakosci efektu finalnego, czyli zdjecia.
..wiem przeciez napisałem ze to indywidualna sprawa kazdego fotografaWiesz, dla niektorych jest warta dla innych nie.Ale dopłacać 4000 zł do pełnej klatki to tak jakby ulec chwytowi marketingowemu a nie racjonalnie podejsc do tematu.
...nieprawda tam widze dokładnie za co płace i mam świadomość, że aparat tanszy o polowe nie przebija funkcjonalnoscią mojej puszkiBa, niektorzy to kupuja nawet cyfrowe srednie dupki po 40k PLN. Ty bys pewnie nie zauwazyl roznicy, wzglednie uznal, ze jest niewarta doplaty
...no własnie a przeciez kupując aparat za prawie 8500 zł plus prawie drugie tyle wydając na szkła mam prawo oczekiwać,że jesli będę chciał zrobić dobre zdjęcia sportowe to jakiś Pan z aparatem o połowe tańszym nie zrobi ich lepiej....ale ok dobrałem aparat do swoich upodobań czliy co - zdjęcia krajobrazów i portrety ok...ale jak na aparat za ponad 10,000 zł troche mały mam wybórNajwazniejsze jest dobrac aparat do swoich wymagan. I nie zawsze to jest aparat najbardziej funkcjonalny i uniwersalny (cokolwiek by to nie znaczylo)![]()