Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Widok wątkowy

Domyślnie

..tu nie chodzi o obniżke tylko brak konkurencji
    odnosnie konkurencji dla 5d cos sie zmienilo ostatnio... czy cos przegapilem
    ...a widzisz nie czytasz uwaznie...wyraznie zaznaczyłem cytując to co napisałeś,że miałem na mysli sytuacje zprzed roku.

chyba ze Twoim jedynym celem kupna aparatu jest skalowanie zdjec do tej rozdzielczosci i umieszczanie ich w necie ale wtedy mam zla wiadomosc dla Ciebie ...pewnie nie zobaczysz roznicy pomiedzy 40d a dobrym kompaktem
    ...to ja mam dla Ciebie jeszcze gorszą wiadomość...penwie nie zobaczysz róznicy pomiedzy 5d a dobrym kompaktem
    Powiedzmy sobie szczerze różnicy w jakosci zdjęć do odbitek rozmiaru A3 nie widać - potwierdzil to zresztą kolega na dpreview ktora ma zarówno 5d jak i 30d... http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=24558028

Jeśli porównamy cropy to oczywiście na zdjęciach z 5d zobaczymy odrobinke więcej szczegółow w porównaniu do 400d ale różnica w cenie chyba nie jest warta takiej dopłaty? - tym bardziej, że nie po to sie kupuje lustrzanke cyfrową aby oglądać cropy

alx nie oszukujmy się...przeciez kupując 5d nie zaczniesz nagle robić ładniejszych zdjęc...albo się je umie robić albo nie...liczy sie wygoda,funkcjonalność,uniwersalnosc i jakość obsługi aparatu a tutaj 40d wygrywa w przedbiegach...a dodając o połowe niższą cene.....ech szkoda gadać
    Ostatnio edytowane przez canik ; 27-08-2007 o 13:19

Uprawnienia umieszczania postów