Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Mieszany widok

Domyślnie

a co do oplacalnosci zakupu teraz a rok temu to mam zupelnie inne zdanie (i czekam na dalsza obnizke cen 5d)
    ..tu nie chodzi o obniżke tylko brak konkurencji

a roznica w jakosci zdjec pomiedzy FF a crop IMHO jest bardzo duza
    ...oj moim zdaniem bardzo przesadzasz...już niedługo na pewno pojawi się test na dpreview...konia z kopytami temu kto po zmniejszneiu zdjęć do 800x600 px zauwazy jakies różnice w jakości na korzyść 5d

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    ...oj moim zdaniem bardzo przesadzasz...już niedługo na pewno pojawi się test na dpreview...konia z kopytami temu kto po zmniejszneiu zdjęć do 800x600 px zauwazy jakies różnice w jakości na korzyść 5d
    Wolę konia z rzędem (kopyta są i tak gratis). Zależy co porównujesz - ja myślę (a jest to przypuszczenie graniczące z pewnością), że przy portrecie tło będzie mocniej (a zatem według przyjętego kanonu - lepiej i przyjemniej) rozmyte.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    ..tu nie chodzi o obniżke tylko brak konkurencji

ad 1. odnosnie konkurencji dla 5d cos sie zmienilo ostatnio... czy cos przegapilem

ad 2. co ma wspolnego test z dpreview w rozdzialce 800x600 do rzeczywistej roznicy w jakosci zdjec obu aparatow ?? chyba ze Twoim jedynym celem kupna aparatu jest skalowanie zdjec do tej rozdzielczosci i umieszczanie ich w necie :grin: ale wtedy mam zla wiadomosc dla Ciebie ...pewnie nie zobaczysz roznicy pomiedzy 40d a dobrym kompaktem

ps. robilem zdjecia 30d, robie 5d i 350d wiec mam porownanie ale to jest moja prywatna opinia wiec... 8) natomiast jestem ciekawy Twoich doswiadczen nt pelnej klatki i cropa bo chyba nie masz takiej opini tylko na podstawie zdjec z netu... ...a moze sie myle

Uprawnienia umieszczania postów