Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    O Vitez Ty masz 24-105l -jestes zadowolony-nie zamieniasz na 24-70??;-)
    Ja mam też 24-105 i jestem bardzo zadowolony - na 350D to szkiełko jest super.. co do tematu wątku to już byłem zdecydowany na 5D (żona naciska żeby kupić drugie body) - ale czekałem co też cwanon pokaże.. i pokazał - jako że ostatnio robię trochę sportu i ptaszysków rekreacyjnie to mnie wkurzyli na maxa bo jak to 40D okaże się fajne (a na takie sie zanosi) to żegnaj FF bo do MOICH celów 40D będzie lepsze.. (6,5 fps vs 3, crop 1.6 vs 1.0).. a znowu czekac do lutego na następce 5D.. nie chce mi sie bo tak można czekać w nieskończoność..
    Oczywiście IMHO jakość zdjęć z 5D jest super ale w róznica w matrycy będzie to 2mpix i te 14bitów może troche namieszszać..
    A i różnica w cenie nawet na początku będzie taka że na 70-200 starczy

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie I kto ma rację ?

Jestem w identycznej sytuacji co arturs , nawet srzęt mamy podobny + mam jeszcze 70-200 /4 IS oraz kenko 1,5 + lampy EX 580 i 430 . Kwestia tego czy pełna klatka czy nie - zależy od tego co zamierzamy focić . Tak w moim jak i w arturs przypadku pozostaje 40D . Porównywanie 5D i 40D jest bez sensu , gdyż porównuje sie dwa różne body , przeznaczone do różnych stylów fotografii . Jest też kwestia ceny ?!. Żeby jednak podjąć ostateczną decyzję , uważam , że należy poczekać na test 40D . Pozdrawiam wszystkich .

Uprawnienia umieszczania postów