Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Widok wątkowy

Domyślnie

Dzięki za recke KvM jak widać moje wcześniejsze spostrzezenia na temat wizjera w 5d oraz 100% pokrycia kadru przez live view w 40d maja swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości Silent mode takze wplywa na uzytkowanie lustrzaki cyfrowej i nie jest to jak sie okazuje wodotrysk jak co niektorzy probowali nam tu wmówić

Odnośnie live view przydaje sie przy zdjeciach kwiatków owadów np. motylków,robali itp. i innych obiektów wymagajacych przykucnięcia lub innej nietypowej pozycji Ale takze na koncertach ,przy krajobrazach, i do fotoreporterki gdy czesto robi sie zdjecia znad glowy...ale takze do statywu jak znalazł - szczegolnie mozliwosc zmieniania obcji na tylnym lcd jak znalazł

Ciekaw jestem jakie sa Twoje odczucia na temat wbudowanego flesza ale to indywidualna sprawa Choc nie da sie ukryc ze lepiej miec niz...nie miec albo targac dodatkwa lampe w torbie.

Wspomniales tez o innej bardzo istotnej sprawie w 40d mianowicie MENU!jest nie tylko prostsze w obsludze i bardziej intuicyjne ale takze zapewnia szybki dostep do najczesciej uzywanych przez nas funkcji poprzez dodatkowa zakladke w ktorej mozna samemu dobrac opcje...ergonomia 40d na tym bardzo zyskała

Jakosc zdjec z 40d bedzie nieco odstawac choc jak juz zauwazyli koledzy z forum np. snowboarder - róznica jest niewielka i widoczna tylko na cropie który sam w sobie jest bezuzyteczny no chyba ze ktos drukuje plakaty

Mi osobiscie do gustu przypadł jeszcze sraw i o polowe nizsza cena niz 5d dzieki czemu stac mnie bedzie na wymarzone szkła
    Ostatnio edytowane przez canik ; 03-10-2007 o 21:43

Uprawnienia umieszczania postów