Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    ... Tak, tryb Manual z AutoISO stałby się pewną odmianą automatyki, w niektórych sytuacjach bardzo przydatną (przykład w moim poście, ......ja się nie domagam AutoISO na stałe, ale jedynie jako opcję oprócz sztywno zdefiniowanych wartości, ........
    W trybie tym fotograf ręcznie decyduje o istotnych dla efektu na zdjęciu parametrach (czas, GO poprzez przysłonę), a aparat dobiera prawidłową ekspozycję. Takie proste do zrobienia, takie fajne i dające takie możliwości przy tak szerokim użytecznym zakresie ISO w 5D....
    z tym się zgodze, że tylko w M autoISO ma sens.
    używam Nikona d200 i mam autoISO. Przez 1,5 roku nie użyłem tego ani razu nawet bawiąc się body, na próbę itp. i nie widzę takiej potrzeby (może mam te funkcję popsutą, kto wie?). Ale uprawiam taką fotografię, że ta opcja nie jest dla mnie. Natomiast dla innych - może być przydatna (KvM - koncerty) więc nie krytykujmy potrzeb innych.
    Ja np też nie używam wysokich czułości i nie potrzebuję LiveView. Ale nie domagam się usunięcia tego z body ;-)
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 11-09-2007 o 12:15
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Uprawnienia umieszczania postów