Strona 80 z 84 PierwszyPierwszy ... 30707879808182 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Coś już napisał

Domyślnie

ej no chyba mam prawo do wlasnej opini?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fatman Zobacz posta
    Tak swoja droga arturs jak to jest ze nie kupiles 5d skoro uwazasz ze róznica w cenie jest tak zasadna?
    Juz wcześniej pisałem - aktualnie robię także zdjęcia sportu (piłka nożna) i oprócz dzieci mamy szybkiego psa - gdzie 6,5 fps'a jest lepsze niż 3 fps'y w 5D - gdyby równolegle z 40D wyszedł 5DMkII z co najmniej 5fps to kupiłbym tego drugiego.. poszukaj moich postów także w tym watku na ten temat.. piątkę kupię w nastepnym rozdaniu żeby mojej ulubionej firmie zrobić jeszcze lepiej
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Rozumiem czyli z tym calym 5d wcale nie jest tak ze jest lepszy a 40d gorszy tylko w pewnych zastosowaniach 40d jest lepszy a w innych 5d Z drugiej strony skoro 5d tak ci sie podoba to nie do konca potrafie zrozumiec czemu te 3 fpsy okazaly sie decydujące ,chyba jednak nie do kocna jestes przekonany do tej piatki(w porównaniu do 40d) mimo ze tak ladnie o niej piszesz

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

ej no chyba mam prawo do wlasnej opini?
    Jasne że masz ale na Boga nie każ wszystkim kupować 40D bo wg ciebie 5D nie jest warte swojej ceny . Reasumując (bo juz uciekam z tego meczącego wątku ) .Jeden i drugi to swietny aparat i byc może róznica w cenie faktycznie jest zbyt duza w stosunku do róznicy jakości ale wierz mi ( przed 5D miałem 30D ) ta róznica ( miedzy cropem a FF ) widoczna jest gołym okiem . Teraz mając 5D składam na drugie body właśnie na 40D ale jedynym powodem który skłania mnie do tego zakupu jest wydłużenie ogniskowej mojego tele i 6,5 fps ( bo tego mi brakuje do fotografi przyrody ) Zdrówka papa

Coś już napisał

Domyślnie

Jeden i drugi to swietny aparat i byc może róznica w cenie faktycznie jest zbyt duza w stosunku do róznicy jakości ale wierz mi ( przed 5D miałem 30D ) ta róznica ( miedzy cropem a FF ) widoczna jest gołym okiem .
    nareszcie gadasz od rzeczy
    Zdrówka

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Powiem tyle: jeden Fatman juz jest(cyberfoto) i wydaje sie ze jest to bardzo kumaty gosc, przynajmniej prostowal bys ze to inna osoba gdy ludzie o tym wspominaja, psujesz jego dobre imie... Jak na ironie przesiadl sie z nikona wlasnie na 5d i tez ma kilkuletnia corke. No dobra, nie jednemu psu na imie burek.

Z tego co mozna wywnioskowac po zalozonych przez ciebie tematach masz 30d wiec mozna dosukac sie powodu twoich postow - kazdy swoje chwali, mam xxx i ono jest najwspanialsze i nikomu nic lepszego nie potrzeba. Bo po co? Mi wystarcza...

Co do

(...) Ale wracając do samego szkła a raczej jego ceny(7400!!!) zaczynam sie na powaznie zastanawiać nad sensem zakupu takowego przez amatora tylko po to zeby w pelnej rozdzielczosci (12mp)ktora jest zupełnie bezuzyteczna zobaczyć nieostry nosek I twój idiotyczny argument jakoby ktos normalny kupował canona 5d (8,500) i 85 f/1.2(7,400) tylko po to zeby zrobić portret córeczce świadczy o twoim naprawde niesamowitym poczuciu humoru - nie napisze inaczej przez grzeczność (...)
    Czlowieku, nie mierz ludzi wlasna miara... To ze dla ciebie jakas kwota jest astronomiczna dla innego moga byc to drobne na przekaski. Nie mowie ze tak jest w tym przypadku ale frustracje na temat stanu wlasnego portfela mozna by sobie oszczedzic na forach publicznych...

Nie wiem dlaczego ale mam coraz wieksze wrazenie ze ten topic to jeden wielki zart jakiegos starego forumowicza z nadmiarem czasu w pracy. Teraz juz nawet z dwoch albo i wiecej kont... Ip mozna sprawdzic w vBulletin no ale sa jeszcze proxy i neostrada.

Byly obliczenia, przyklady poparte zdjeciami, racjonalne argumenty, nieracjonalne argumenty, prawa fizyki, historia fotografii... A zdarta plyta dalej swoje.

Wygrzebalem bardzo podobny watek, widze ze pewne rzeczy sie nie deaktualizuja(post nr2). http://canon-board.info/showthread.php?t=7144
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 10-10-2007 o 00:00

Coś już napisał

Domyślnie

wojkij odpocznij , dobrze Ci to zrobi

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Rozumiem czyli z tym calym 5d wcale nie jest tak ze jest lepszy a 40d gorszy tylko w pewnych zastosowaniach 40d jest lepszy a w innych 5d Z drugiej strony skoro 5d tak ci sie podoba to nie do konca potrafie zrozumiec czemu te 3 fpsy okazaly sie decydujące ,chyba jednak nie do kocna jestes przekonany do tej piatki(w porównaniu do 40d) mimo ze tak ladnie o niej piszesz
    Dlaczego? sam siebie zacytuję
    Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Podpisuje się po tym obiema rękami.. jakbym skądś to znał, nie miałem zamiaru zmieniać puszki - i na forumowym spotkaniu w Sandomierzu moja żona dostała do reki na chwilę 5D od Janmara - i już było jasne że trzeba kupić drugi aparat .. i gdyby nie wyszło 40D (albo wyszlo bez 6,5fps) to już bym miał 5D.. tylko kupno 40D to było zwycięstwo "rozumu" nad "sercem" bo ostatnio robię sport i ptaki (czyli 6,5 fps + crop + AF) ale jakby nie to to bez namysłu kupilibyśmy 5D - a jakby był juz następca to pewnie jego następce .. i to było właśnie to o czym piszecie dla mnie aktualnie lepiej pasował 40D a innym może pasować 5D
    Więc jeszcze raz dokładnie:
    Wg mnie 5D to puszka z półki WYŻEJ niż 40D
    natomiast do moich aktualnych zastosowań 40D będzie praktyczniejsze - jakbym robił zdjęcia w studio, modę czy wesela itp. to nawet nad 40D bym się nie zastanawiał tylko kupił 5D
    no i najważniejszy cytat:

He, he.. ale macie .. mnie moja żona prawie wygoniła po aparat bo:
    1. nie będziemy czekac tyle aż wreszcie będzie nowa piątka
    2. nie bedziemy sobie wyrywać ciągle aparatu

nareszcie gadasz od rzeczy
    Zdrówka
    Powinno być chyba "do rzeczy" chyba że znowu trolujesz
    Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

nosz kolejny canik... tamten dostał x warnów, to się uciszył bo się pewnie bana boi, mamy kolejnego szczęśliwca

p.s miales pokazac swoje zdjecia z 5d na ktorych widac róznice w obrazowaniu w porównaniu z aps-c czyzbys nie miał takich w swojej kolekcji? :>
    jedno dostałeś, zacząłeś cenami rzucać. Ile ich musisz zobaczyć, żeby przyznać rację? 5,10,100?

Ale tu nie chodzi o to czym robisz zdjecia córeczce tylko o to ze ktos specjalnie po to kupuje 5d i 85 które w sumie kosztują ponad 15 tysiaków
    no i co z tego? ma to wydał, Tobie nic do tego. I to nie jest prywatna opinia, tylko wp***** się do nieswojej kieszeni.

Okey arturs masz do tego prawo ale ja tez mam prawo do wlasnej opini na ten temat Problem polega tez na tym ze raczej malo kogo stac w naszym pieknym kraju na wydanie prawie 7500 kafli na 1 (słownie JEDNO) szkiełko ale to juz temat na osobny topic proponuje wrócić do tematu.
    no właśnie, wróć do tematu i przestań w końcu żałować tej kasy. A wracając do tematu - nijak takiego zdjęcia 40-tką nie zrobisz. Przyznasz rację?

I idąc dalej tym tokiem rozumowania - pokaż mi zdjęcia z 40D, których nie mogę zrobić 350d. Bo wiesz, jak takich nie ma, to znaczy że przepłacisz (lub przepłaciłeś) za 40D (dla mnie liczy się przede wszystkim wynik, nie bajery i użyteczne dodatki)... Czekam
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Coś już napisał

Domyślnie

Powinno być chyba "do rzeczy" chyba że znowu trolujesz
    tego to nawet ja nie wiem

W kazdym razie podsumowujac wychodzi na to ze to nie jest tak ze 5d jest lepsze bo drozsze i ma FF wrecz przeciwnie 40d w kilku aspektach góruje ze swoja "maciupką" matrycą nad pełną klata Dlatego mówienie że 5d jest lepsze i juz albo 40d jest lepsze i juz mija sie z celem.
    Jednak nie nalezy zapominac ze dla amatora który nie drukuje mega odbitek 40d jest o wiele bardziej oplacalnym zakupem poniewaz daje wieksze mozliwosci za mniejsza kasę

Strona 80 z 84 PierwszyPierwszy ... 30707879808182 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów