ej no chyba mam prawo do wlasnej opini?![]()
ej no chyba mam prawo do wlasnej opini?![]()
Juz wcześniej pisałem - aktualnie robię także zdjęcia sportu (piłka nożna) i oprócz dzieci mamy szybkiego psa- gdzie 6,5 fps'a jest lepsze niż 3 fps'y w 5D - gdyby równolegle z 40D wyszedł 5DMkII z co najmniej 5fps to kupiłbym tego drugiego.. poszukaj moich postów także w tym watku na ten temat.. piątkę kupię w nastepnym rozdaniu żeby mojej ulubionej firmie zrobić jeszcze lepiej
![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Rozumiem czyli z tym calym 5d wcale nie jest tak ze jest lepszy a 40d gorszy tylko w pewnych zastosowaniach 40d jest lepszy a w innych 5dZ drugiej strony skoro 5d tak ci sie podoba to nie do konca potrafie zrozumiec czemu te 3 fpsy okazaly sie decydujące ,chyba jednak nie do kocna jestes przekonany do tej piatki(w porównaniu do 40d) mimo ze tak ladnie o niej piszesz
![]()
Jasne że masz ale na Boga nie każ wszystkim kupować 40D bo wg ciebie 5D nie jest warte swojej ceny. Reasumując (bo juz uciekam z tego meczącego wątku ) .Jeden i drugi to swietny aparat i byc może róznica w cenie faktycznie jest zbyt duza w stosunku do róznicy jakości ale wierz mi ( przed 5D miałem 30D ) ta róznica ( miedzy cropem a FF ) widoczna jest gołym okiem . Teraz mając 5D składam na drugie body właśnie na 40D ale jedynym powodem który skłania mnie do tego zakupu jest wydłużenie ogniskowej mojego tele i 6,5 fps ( bo tego mi brakuje do fotografi przyrody ) Zdrówka papa
![]()
nareszcie gadasz od rzeczyJeden i drugi to swietny aparat i byc może róznica w cenie faktycznie jest zbyt duza w stosunku do róznicy jakości ale wierz mi ( przed 5D miałem 30D ) ta róznica ( miedzy cropem a FF ) widoczna jest gołym okiem .![]()
Zdrówka![]()
Powiem tyle: jeden Fatman juz jest(cyberfoto) i wydaje sie ze jest to bardzo kumaty gosc, przynajmniej prostowal bys ze to inna osoba gdy ludzie o tym wspominaja, psujesz jego dobre imie... Jak na ironie przesiadl sie z nikona wlasnie na 5d i tez ma kilkuletnia corke. No dobra, nie jednemu psu na imie burek.
Z tego co mozna wywnioskowac po zalozonych przez ciebie tematach masz 30d wiec mozna dosukac sie powodu twoich postow - kazdy swoje chwali, mam xxx i ono jest najwspanialsze i nikomu nic lepszego nie potrzeba. Bo po co? Mi wystarcza...
Co do
Czlowieku, nie mierz ludzi wlasna miara... To ze dla ciebie jakas kwota jest astronomiczna dla innego moga byc to drobne na przekaski. Nie mowie ze tak jest w tym przypadku ale frustracje na temat stanu wlasnego portfela mozna by sobie oszczedzic na forach publicznych...
Nie wiem dlaczego ale mam coraz wieksze wrazenie ze ten topic to jeden wielki zart jakiegos starego forumowicza z nadmiarem czasu w pracy. Teraz juz nawet z dwoch albo i wiecej kont... Ip mozna sprawdzic w vBulletin no ale sa jeszcze proxy i neostrada.
Byly obliczenia, przyklady poparte zdjeciami, racjonalne argumenty, nieracjonalne argumenty, prawa fizyki, historia fotografii... A zdarta plyta dalej swoje.
Wygrzebalem bardzo podobny watek, widze ze pewne rzeczy sie nie deaktualizuja(post nr2). http://canon-board.info/showthread.php?t=7144
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 10-10-2007 o 00:00
wojkij odpocznij , dobrze Ci to zrobi![]()
nosz kolejny canik... tamten dostał x warnów, to się uciszył bo się pewnie bana boi, mamy kolejnego szczęśliwca
jedno dostałeś, zacząłeś cenami rzucać. Ile ich musisz zobaczyć, żeby przyznać rację? 5,10,100?
no i co z tego? ma to wydał, Tobie nic do tego. I to nie jest prywatna opinia, tylko wp***** się do nieswojej kieszeni.
no właśnie, wróć do tematu i przestań w końcu żałować tej kasy. A wracając do tematu - nijak takiego zdjęcia 40-tką nie zrobisz. Przyznasz rację?
I idąc dalej tym tokiem rozumowania - pokaż mi zdjęcia z 40D, których nie mogę zrobić 350d. Bo wiesz, jak takich nie ma, to znaczy że przepłacisz (lub przepłaciłeś) za 40D (dla mnie liczy się przede wszystkim wynik, nie bajery i użyteczne dodatki)... Czekam![]()
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
tego to nawet ja nie wiemPowinno być chyba "do rzeczy" chyba że znowu trolujesz
W kazdym razie podsumowujac wychodzi na to ze to nie jest tak ze 5d jest lepsze bo drozsze i ma FF wrecz przeciwnie 40d w kilku aspektach góruje ze swoja "maciupką" matrycą nad pełną klataDlatego mówienie że 5d jest lepsze i juz albo 40d jest lepsze i juz mija sie z celem.
Jednak nie nalezy zapominac ze dla amatora który nie drukuje mega odbitek 40d jest o wiele bardziej oplacalnym zakupem poniewaz daje wieksze mozliwosci za mniejsza kasę![]()