I właśnie za to ją kochamy![]()
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2561982...![]()
I właśnie za to ją kochamy![]()
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2561982...![]()
Nie, ale mi to zupelnie niepotrzebne (specjalnie musialem szukac i macac aparat by zaczaic o co ci chodzi).
Nie, ale patrz wyzej.2 brak możliwości wyświetlenia histogramu jeśli zdjęcie jest powiększone i nie chodzi mi o coś tak "zaawansowanego" jak histogram dla powiększonego fragmentu, ale o histogram dla całego zdjęcia. Po prostu najpierw trzeba zdjęcie zmniejszyć a potem można obejrzeć histogram.
Gdyby to bylo takie autoISO jak mi sie marzy to byloby fajnie, to co jest w 40D jest... no nie bede tego uzywal.3 brak auto ISO (to co teoretycznie jest w 40D to nawet nie namiastka prawdziwego AutoISO, ale może się mylę - chętnie bym się dowiedział jak jest w praktyce). Przede wszystkim czy na prawdą tam gdzie AutoISO najbardziej potrzebne tj w trybie M go nie ma (ustawia 400)
Jest mozliwosc przepisania tego do 'My Menu' i to 'My Menu' na pierwsze miejsce ustawic, wiec dosc szybko - podoba mi sie takie menu z 'favourites' 8) (MLU tam mam, format, jakosc itp).4 przełączana głęboko w menu (custom functions) synchronizacja lampy z auto na 1/200s w trybie priorytetu przysłony. Może da radę przypisac tę zmianę np. pod przycisk bezpośredniego drukowania?
Jest, pod przyciskiem INFO - mozna sobie dostosowac co ma ci LCD wyswietlac po nacisnieciu INFO (3 opcje do wyboru).5 brak wyświetlania parametrów pracy na dużym LCD (może w 40D już to zrobili?) - arcy "wygodne" jest zaglądanie na ten mały LCD gdy aparat jest na statywie powyżej głowy...
W trybie M duzym kolkiem zmienia sie przyslone w 40D.6 bezsensowne przyporządkowanie kółek w trybie M ( małym kółkiem zmienia się czas, a dużym przysłonę), może w końcu jest odwrotnie (co wydaje się logiczne bo częściej trzeba zmienic przysłonę co wiąże się z uciążliwą koniecznością odbezpieczania dużego kółka, zmianą przysłony, a potem ponownego zabezpieczania dużego kółka).
Grzechu
http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3
5d domaga sie przyzwoitych szkiel,niestety z literka L,a niektorzy widze nie spali po nocach i nie jedli dla 5d i teraz urzywaja jej z gownianymi puszkami i obszczekuja 40d, bo oni maja 5d......
Hmmm... z tymi szkłami to i tak i nie, bo np. taki 17-40 na piątce się lepiej sprawuje niż na cropie. Wygląda też na to, że upchanie 12 Mpx w cropie zaczyna być limitem dla optyki. Także wyłączając ewidentne słoiki 5D wcale dla szkieł nie jest tak wymagający. W kwestii winietki - jest to kwestia jednego ruchu w sofcie więc nie demonizowałbym rangi tego problemu.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2007 o 20:27
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Z całym szacunkiem - ale to nie jest żaden argument. To, że ktoś wystawia UŻYWANE 5D na sprzedaż za taką, czy inną kwotę to jego prywatna sprawa.
Jak widać - można dorabiać do takiego faktu różne, dziwne czasami teorie.
Miarodajny jest IMO jedynie ruch cen nowych korpusów - oczywistą rzeczą jest to, że w miarę zbliżania się premiery następcy - 5D będzie coraz tańszy.
Większe zamieszanie w sprzedaży piątki będzie udziałem pojawienia się na rynku d300 - cenowo jest podobnie pozycjonowany (ok.1800$)
święte słowa5d domaga sie przyzwoitych szkiel,niestety z literka L,a niektorzy widze nie spali po nocach i nie jedli dla 5d i teraz urzywaja jej z gownianymi puszkami i obszczekuja 40d, bo oni maja 5d......Do 5d trzeba dokupić naprawde drogie szkła zeby miec taka jakosc obrazu jak w cropie z o polowe tanszymi szkiełkami.
hmmm co ty bredzisz ?Hmmm... z tymi szkłami to i tak i nie, bo np. taki 17-40 na piątce się lepiej sprawuje niż na cropie.Kto ci naopowiadał takich bzdur ?
![]()