Strona 10 z 84 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    ...jesli zakupiłbys lepsze szkła...- z cala pewnoscia tak
    To sa Twoje slowa, caniku. Nie baw sie w erudyte bo masz klopoty z logika oraz tym co doslownie przed chwila wypowiadales - ergo, pamiec szwankuje.
    A jesli chodzi o pieniadze i cene... Wolalem zaplacic tyle ile kosztowal 5D BO MNIE NA TO BYLO STAC I bardzo mi z tym dobrze. Swietnie sie czuje i ani przez chwile nie zastanawialem sie nad czymkolwiek innym. Mam co chcialem i wiem po co mi to. A Ty jaki masz cel w swojej krucjacie?
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Domyślnie

Uwazasza, ze 40D jest zdecydowanie bardziej funkcjonalny? To zapraszam, porobimy troche krajobrazu, portretow - rowniez tym 70-200, ktory wg Ciebie jest zdecydowanie bardziej funkcj. z 40D. Moze jakis slub chcesz pstryknac?
    ...fakty mówią same za siebie...kupowanie 5d na dzien dzisiejszy jest nieopłacalne bo jak juz pisałem wczesniej wychodzi 5000 za samą matryce...przy obecnej cenie 30d.
    Tak 40d jest bardziej funkcjonalny - ma 6,5 kl. na sekunde,lampe błyskową,live view,porządne menu(takze w jezyku polskim),jest mnijeszy i lżejszy,ma prawie bezgłośną migawkę,sRAW(14 bit),DIGIC III,czysciarkę,wiekszy zakred auto iso,wymienną matówkę i kosztuje połowe tego co 5d ...fakty mówią same za siebie...cena 5d dopiero teraz pójdzie w dół czego juz mamy pierwsze symptomy - 5d w e-oko z 12 miesięczna gwarancja za 6400 na allegro...robi się ciekawie

bo jak tu porownywac dwa inne targetowo aparaty.
    oczywiście ze tak ale 40d nie dosc ze jest 2 razy tanszy to jeszcze bardziej funkcjonalny a i jakością zdjęć juz prawie nie ustępuje bo miedzy 10 a 12 mp jest naprawde mała różnica Być może niektórzy z Was po razpierwszy w życiu zmuszeni byli zakupić do swoich 5d szkła z najwyzszej pólki i stąd ta niby lepsza jakość zdjęć 5-ki wynika Szkła są najwazniejsze co racja to racja!...puszka to tak naprawde sprawa drugorzędna...dlatego szkoda wydawac na nią aż tyle kasy ale kazdy ma swoje potrzeby Niektórzy kupując droższe zabijają swoje kompleksy i frustracje i ok...ale sądząc po wypowidziach co niektórych chyba tylko je pogłębiają

To sa Twoje slowa, caniku. Nie baw sie w erudyte bo masz klopoty z logika oraz tym co doslownie przed chwila wypowiadales - ergo, pamiec szwankuje
    ..a widzisz zle wczytales sie w kontekst - byc moze to ty masz problem z logiką bo wyraznie napisałem :
    ...skąd...uwazam tylko ze jesli robilbys zdjecia 40-ką z lepszymi szkłami to wyszłoby na to samo co 5d z tymi co masz - lepsze to w tym wypadku szerszy zakres ogniskowych i lepsze swiatło.
    ...takze jak widzisz wcale nie twierdze ze kolega ma słabe szkła - wręcz przeciwnie

i tyle w tym temacie...ja tam jestem happy i Wam tez tego zycze bo złość pieknosci szkodzi
    Ostatnio edytowane przez canik ; 27-08-2007 o 18:32

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

canik skąd wiesz jaki dźwięk ma migawka w 40D słyszałeś?
    Po co mi wbudowana lampa, która jest do d..y.
    Live view nawet jak bym miał to i tak nie będę używał.
    Do angielskiego menu się przyzwyczaiłem.
    Było nie raz co z tego że większy zakres iso jak większe szumy.
    5D bardziej pewny af.
    A resztę rzeczy to pewnie nawa piątka będzie miała.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

panowie, trochę tu się mało sympatycznie zrobiło. Obawiam się, że lada moment polecą wyzwiska. Dajcie sobie trochę luzu może..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

A jak sugerowałem, żeby zamknąć temat, bo będzie pianobicie, to nikt nie chciał słuchać...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    A jak sugerowałem, żeby zamknąć temat, bo będzie pianobicie, to nikt nie chciał słuchać...
    Popieram...
    Choc moze lepiej rozwazyc utworzenie forum "spekulacje"
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Rozwala mnie ten gaduła na "c". Tych dyrdymałów to mi się nawet nie chce komentować. Ja swojego 20D używam w zasadzie tylko na pokazach lotniczych, na ślubach w sumie tylko jako zapas bo od jakiegoś czasu przestałem robić nim zdjęcia (zbyt mocno odstaje od 5D), zdjęcia robię bardzo często A3, do folderów, do banerów i nawet na komputerze amator dostrzega co lepsze. I choć ten 5D wygląda ubogo pod kątem "bajerów" przy takim 40D i choć kupię tego ostatniego to nie mam wątpliwości czym będę większość zdjęć robił. OCZYWIŚCIE 5D, to jasne jak słońce. 40D będzie tylko potrzebny tam, gdzie się przydaje szybsza seria i crop, czyli spotting i to ten "pokazowy" raczej no i czasami sport.
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

A mnie trochę ciekawi czemu najczęściej takie tematy zaczynają sami nowi, którzy dopiero co się zarejestrowali?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Tak było! Sugerował! Prorok, czy co?

Koledze Canikowi proponuję naprawdę życzliwie odrobinę pokory: Jeśli bowiem nawet w Twoim słusznym mniemaniu 40D ma szereg niepodważalnych zalet/przewag w porównaniu z 5D, to zechciej jednak przyjąć do wiadomości, że w mniemaniu innych - kto wie, może bardziej doświadczonych fotografów w kraju i na świecie - zalety 5D były i pozostaną dla ich potrzeb niepodważalne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    A mnie trochę ciekawi czemu najczęściej takie tematy zaczynają sami nowi, którzy dopiero co się zarejestrowali?
    Bo jak nie ma fali, to koty rządzą: "Albo my ich, albo oni was!"
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 27-08-2007 o 18:56 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

heh kolega canik sobie żarty robi to wszystko
    z mojej strony EOT

Strona 10 z 84 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów