Bardziej ambitny od kogo??Zamieszczone przez canik
Wyobraz sobie, ze wbrew temu co Ty uwazasz, calkie sporo milosnikow fotografii, jednak siega jednak po drozsze 5D.
Mysle, ze ja jestem milosnikiem fotografii (w sensie ze nie zarabiam fotografia na zycie), i w podskokach i z radoscia zakupielem 5D. A patrzac na zdjecia i porownujac je do tych z APS-C, prawie przy kazdym ciesze sie jak dziecko.
Ale ja to bylo w reklami Dosi, Skoro nie widaac roznicy, to po co przeplacac :P
Porobiles sam troche zdjec 30D/5D, czy powtarzasz tylko to co wiesc gminna z dpreview niesie??Zamieszczone przez canik
Cytat:
Przede wszystkim napisales w sposob autorytatywny, nie zaznaczajc ze to Twoj prywatny poglad, ze roznica w cenie miedzy 40D a 5D nie usprawiedliwia roznicy w jakosci obrazu, oraz,Zamieszczone przez canik
ze
40D wygrywa w odskokach funcjonalnoscia z 5D, ergo to jest lepszy aprat dla fotoamatora.
Ja w poscie do ktorego sie odnosilem, nie znalazlem grama wyraznie zaznaczonej subiektywnosci w opiniach wyzszosci A nad B.
A dla mnie wiekszym chwytem marketingowym jest nieruchomy ekran z LiveView niz wieksza 2.5 raza (FF) matryca.
Ty wiesz jaka "funcjonalnoscia" w porownaniu do lustrznek maloobrazkowych, moga sie pochwalic takie srednie dupki cyfrowe?? Podlug Twoich kryteriow, to mam wrazenie ze zerowa.Zamieszczone przez canik
Kupiem se ciezarowke 18-kolowa za pare miliardow, ale na autobanie nie chce isc 200km/h. Skandal....Zamieszczone przez canik
A do tego jestes niespojny: "Pan z apratem polowe tanszym". Nie tak dawno twierdziles, ze najwazniejsze to umiejetenosci.
Nikt Ci go nie kaze kupowac. Masz firmy konkurencyjknie, Moze Nikon z D300 zaspokoi Twoje potrzeby??Zamieszczone przez canik
Wiesz ja tez bym chcial miec aparat typu 1Ds MKIII, tylko mniejszy, a robiacy 10 kl/s i kosztujacy 3000PLN. Do tego z kologramowym zoomem 24-500 F2.8 Ale jakos nikt go nie chce tego zbudowac. A jak sie nie podoba, no to na skarge do Canona tylko pozostaje sie udac. Nie poradze.
Tu Ci Canon daje wybor. Szybszy aprat z cropem, albo wolniejszy bez cropa za to lepsza jakoscia obrazu.
Zycie to sztuka kompromisow.
Marcin
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No to jak pisalem. Przeciez nikt nie kaze Ci tego apratu o 4000 Twoim zdaniem za drogiego, kupowac. A ja uwazam ze roznca jakosci miedzy np Skoda a Mercedesem, tez nie jest adekwatna do roznicy jakosci.Zamieszczone przez canik
I coz. moje prawo se tak uwazac...... Ale na podstawie mojego uwazania, Mercedes cen nie zmieni. Do tego nadal beda tacy, co Mercedsa beda kupowac.
A moze On juz zakupil najlepsze szkla w potrzebnym zakresie??Zamieszczone przez canik
2 Pytania:Zamieszczone przez canik
- Jakim cudem chcesz przeskoczyc znacznie mniejszy wizjer??
- Jakim cudem chcesz zniwelowac lepsza jakosc na wysokim ISO
- Jakim cudem chcesz skrocic ogniskowe (kotleciaz slubny ma 24-70 F2.8, czy Ci sie to podoba czy nie, tak samo dobrego odpowiednika do APS-C nie ma. A nie kazdy chce lub moze zmieniac szkla.
Ja bym powiedzial, ze brak wyobrazni nie pozwala niektorym dostrzec, ze pewne cechy 5D sa niemozliwe do osiagniecia przy mniejszej matrycy.
Skoncz juz prosze. Wszyscy wiemy, ze uwazasz, 5D to przewartosciowany, niefunkcjonalny aparat, z jakoscia obrazu jak polowe tnszy 40D. I ze Ty go nie kupisz. Niech wiec tak juz zostanie. Nie ma o co strzepic jezyka.
Marcin