Strona 9 z 84 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik
    ..w takim razie dla kogo jest 5d?Mysle ze bardziej ambitny miłośnik fotografi sięgnie jednak po 40d.
    Bardziej ambitny od kogo??
    Wyobraz sobie, ze wbrew temu co Ty uwazasz, calkie sporo milosnikow fotografii, jednak siega jednak po drozsze 5D.
    Mysle, ze ja jestem milosnikiem fotografii (w sensie ze nie zarabiam fotografia na zycie), i w podskokach i z radoscia zakupielem 5D. A patrzac na zdjecia i porownujac je do tych z APS-C, prawie przy kazdym ciesze sie jak dziecko.
    Ale ja to bylo w reklami Dosi, Skoro nie widaac roznicy, to po co przeplacac :P

...no tak ale na odbitce ciężko tą przewage zobaczyć
    Porobiles sam troche zdjec 30D/5D, czy powtarzasz tylko to co wiesc gminna z dpreview niesie??

Cytat:
    ..wiem przeciez napisałem ze to indywidualna sprawa kazdego fotografa Ale dopłacać 4000 zł do pełnej klatki to tak jakby ulec chwytowi marketingowemu a nie racjonalnie podejsc do tematu.
    Przede wszystkim napisales w sposob autorytatywny, nie zaznaczajc ze to Twoj prywatny poglad, ze roznica w cenie miedzy 40D a 5D nie usprawiedliwia roznicy w jakosci obrazu, oraz,
    ze
    40D wygrywa w odskokach funcjonalnoscia z 5D, ergo to jest lepszy aprat dla fotoamatora.
    Ja w poscie do ktorego sie odnosilem, nie znalazlem grama wyraznie zaznaczonej subiektywnosci w opiniach wyzszosci A nad B.

A dla mnie wiekszym chwytem marketingowym jest nieruchomy ekran z LiveView niz wieksza 2.5 raza (FF) matryca.

...nieprawda tam widze dokładnie za co płace i mam świadomość, że aparat tanszy o polowe nie przebija funkcjonalnoscią mojej puszki
    Ty wiesz jaka "funcjonalnoscia" w porownaniu do lustrznek maloobrazkowych, moga sie pochwalic takie srednie dupki cyfrowe?? Podlug Twoich kryteriow, to mam wrazenie ze zerowa.

...no własnie a przeciez kupując aparat za prawie 8500 zł plus prawie drugie tyle wydając na szkła mam prawo oczekiwać,że jesli będę chciał zrobić dobre zdjęcia sportowe to jakiś Pan z aparatem o połowe tańszym nie zrobi ich lepiej....
    Kupiem se ciezarowke 18-kolowa za pare miliardow, ale na autobanie nie chce isc 200km/h. Skandal....
    A do tego jestes niespojny: "Pan z apratem polowe tanszym". Nie tak dawno twierdziles, ze najwazniejsze to umiejetenosci.

ale ok dobrałem aparat do swoich upodobań czyli co - zdjęcia krajobrazów i portrety ok...ale jak na aparat za ponad 10,000 zł troche mały mam wybór
    Nikt Ci go nie kaze kupowac. Masz firmy konkurencyjknie, Moze Nikon z D300 zaspokoi Twoje potrzeby??
    Wiesz ja tez bym chcial miec aparat typu 1Ds MKIII, tylko mniejszy, a robiacy 10 kl/s i kosztujacy 3000PLN. Do tego z kologramowym zoomem 24-500 F2.8 Ale jakos nikt go nie chce tego zbudowac. A jak sie nie podoba, no to na skarge do Canona tylko pozostaje sie udac. Nie poradze.
    Tu Ci Canon daje wybor. Szybszy aprat z cropem, albo wolniejszy bez cropa za to lepsza jakoscia obrazu.
    Zycie to sztuka kompromisow.

Marcin
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ..ok ale ja nie neguje zalet pełnej klatki ja tylko uwazam,że różnica w cenie jest nie adekwatna do tego co otrzymujemy...a wszelkie zalety full frame mozna zniwelować 2 razy tanszym 40d...wiec po co przepłacac?
    No to jak pisalem. Przeciez nikt nie kaze Ci tego apratu o 4000 Twoim zdaniem za drogiego, kupowac. A ja uwazam ze roznca jakosci miedzy np Skoda a Mercedesem, tez nie jest adekwatna do roznicy jakosci.
    I coz. moje prawo se tak uwazac...... Ale na podstawie mojego uwazania, Mercedes cen nie zmieni. Do tego nadal beda tacy, co Mercedsa beda kupowac.

...jesli zakupiłbys lepsze szkła...- z cala pewnoscia tak
    A moze On juz zakupil najlepsze szkla w potrzebnym zakresie??

Moim zdaniem prawie wszystkie zalety 5d są do zniwelowania i to o połowe tańszym kosztem...jednak magia pełnej klatki działa na wyobranzie foto-amatoró
    2 Pytania:
    - Jakim cudem chcesz przeskoczyc znacznie mniejszy wizjer??
    - Jakim cudem chcesz zniwelowac lepsza jakosc na wysokim ISO
    - Jakim cudem chcesz skrocic ogniskowe (kotleciaz slubny ma 24-70 F2.8, czy Ci sie to podoba czy nie, tak samo dobrego odpowiednika do APS-C nie ma. A nie kazdy chce lub moze zmieniac szkla.

Ja bym powiedzial, ze brak wyobrazni nie pozwala niektorym dostrzec, ze pewne cechy 5D sa niemozliwe do osiagniecia przy mniejszej matrycy.

Skoncz juz prosze. Wszyscy wiemy, ze uwazasz, 5D to przewartosciowany, niefunkcjonalny aparat, z jakoscia obrazu jak polowe tnszy 40D. I ze Ty go nie kupisz. Niech wiec tak juz zostanie. Nie ma o co strzepic jezyka.

Marcin
    Ostatnio edytowane przez mjastrzebski ; 27-08-2007 o 14:59 Powód: Automerged Doublepost
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

canik: sluchaj ja widze jeszcze jedna przewage (dla mnie) pelnej klatki:
    Mozna uzywac obiektywu 24-xxx. Dla mnie jest to minimalna ogniskowa dla zooma uniwersalnego. Niestety dla cropa czegos takiego nie uswiadczysz (trzeba kupic 2 szkla), dlatego wlasnie ciagle mam R1.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Moim zdaniem prawie wszystkie zalety 5d są do zniwelowania i to o połowe tańszym kosztem...jednak magia pełnej klatki działa na wyobranzie foto-amatorów

..ok ale ja nie neguje zalet pełnej klatki ja tylko uwazam,że różnica w cenie jest nie adekwatna do tego co otrzymujemy...a wszelkie zalety full frame mozna zniwelować 2 razy tanszym 40d...wiec po co przepłacac?

...sorry ale teraz to ty sie osmieszasz...

...jesli zakupiłbys lepsze szkła...- z cala pewnoscia tak
    Ad. 1 - kluczowe słowo w tym zdaniu to... "prawie" ...była nawet kiedyś taka fajna reklama.... :-D

Ad. 2 wcześniej piszesz ze "prawie" teraz że wszelkie zalety FF można zniwelować tańszym 40d ...to jak to w końcu jest

Ad. 3 mam inne zdanie zdanie na ten temat często robiąc zdjęcia na bardzo wysokich ISO w świetle zastanym

Ad. 4 uważasz że mam złe szkła

Domyślnie

Jakim cudem chcesz przeskoczyc znacznie mniejszy wizjer??
    ..a na co mi większy skoro w 40d jest live view? Juz w 30d jest dla mnie wystarczający a jak widac mam spore wymagania...w 40d został jeszcze poprawiony i mysle ze jest wystarczający...

Jakim cudem chcesz zniwelowac lepsza jakosc na wysokim ISO
    ...canon ma to do siebie ,że ma i tak na tyle iskie szumy,że w 30d są one całlowicie uzyteczne az do 3200 w 40d będzie jeszcze lepiej wiec w czym problem?Mierzmy siły na zamiary
    Jakim cudem chcesz skrocic ogniskowe
    ..wystarczy kupić 10-20 - w zupełności wystarczy...

...naprawde mimo Twoich prób przekonania mnie że sie myle to i tak Twoje wszystkie argumenty sa do obalenia..są po prostu cienkie

A dla mnie wiekszym chwytem marketingowym jest nieruchomy ekran z LiveView
    ..no tak po co taki badziew fotoreporterowi albo komus kto fotografuje wesela,śluby?Zastanów się...gdyby to był nikomu niepotrzebny gadzet to nie byłoby go w 40d i modelach półkę albo i dwie wyżej

Pełna klatka ma swoje zalety(jak widać wiekszosc do obalenia) ale ma też swoje niepowtarzalne wady - cytat z testu na fotopolis "Jak powszechnie wiadomo, jakość oferowana przez optykę spada zawsze na obrzeżach kadru. Zatem stosując mniejszą matrycę (np.: APS-C) wycinamy z pola to, co najlepsze. Natomiast wykorzystując pełne przenoszone przez obiektyw pole (jak to ma miejsce w 5D) rośnie prawdopodobieństwo potęgowania na matrycy aberracji barwnych, sferycznych i innych niepożądanych efektów. Zatem jeśli chcemy wykorzystać ową niebywałą jakość obrazu, jaką oferuje EOS 5D, musimy uzbroić się w nie lada "perełkę" optyczną w mocowaniu systemowym."

"W przypadku Canona pochwały jak zwykle należą się za wyjątkowo niski poziom generowanych szumów, który umożliwia korzystanie z pełnego, dostępnego zakresu oferowanych czułości bez przesadnej obawy o końcową jakość zdjęcia. Ponadto pochwały należą się także wysokiej dynamice obrazu. Musimy jednak przyznać, iż właśnie w dwóch ostatnich elementach spodziewaliśmy się nieco większej różnicy w stosunku do rodzimego EOS-a 20D, będącego przedstawicielem popularnego standardu APS-C, co tylko pozwala nam zaryzykować tezę, iż poza właściwościami matrycy sekret Canona tkwi w niezwykle rozbudowanej stronie softwarowej, która niebagatelnie przyczynia się do sukcesów producenta w tej dziedzinie"

Według mnie FF nie warta jest dopłaty 4000 zł bo ide o zakłąd ,że dobry fotograf z 30d/40d zrobiłby równie udane fotki...a i jeszcze funkcjonalnością by nadrobił.Ci którzy kupili 5d przeplacili...a moze inaczej przekupili swoją swiadomość o mysl ze teraz maja pelną klatkę Z pewnoscia na dzien dzisiejszy kupując 40d otrzymujemy sporo więcej za polowe ceny niz w przypadku 5d i to są fakty.Reszta w stylu - plastyka obrazu i o wiele lepsza jakość zdjęć to bajki...widziałem porównanie z 400d i swoje wiem dlatego na sile nikogo nie bede przekonywał do swoich racji bo fakty mówia same za siebie

uważasz że mam złe szkła
    ...skąd...uwazam tylko ze jesli robilbys zdjecia 40-ką z lepszymi szkłami to wyszłoby na to samo co 5d z tymi co masz - lepsze to w tym wypadku szerszy zakres ogniskowych i lepsze swiatło.

Na koniec warto jeszcze wspomniec o cichszej migawce w 40d,małych rawach(14 bit),wbudowanej lampie błyskowej(mimo ze słabej jakosci to jednak sa momenty w ktorych lepiej miec a nie miec),budowie menu(w tym po polsku),prawdopodobnie lepszym balansie bieli,live view, 6,5 klatki na sekunde,krótszym czasie migawki z lampą,mniejszcyh gabarytach i wadze,DIGIC III,auto iso z szerszym zakresem i pewnie jeszcze czymś - jak na puszke dwa razy tańszą to chyba niezle
    Ostatnio edytowane przez canik ; 27-08-2007 o 15:55

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

.a na co mi większy skoro w 40d jest live view? Juz w 30d jest dla mnie wystarczający a jak widac mam spore wymagania...
    :-)))
    Spore wymagania i niezauwazasz roznicy w obrazie z 30D i 5D :-)))) hihih
    I przy pomocy LiveView chcesz zasatapic precyzyjny i jasny widok na matowce?? Pewnie w pelnym sloncuw plecy albo przy calkowitej ciemnosci??

w 40d został jeszcze poprawiony i mysle ze jest wystarczający...
    Prosze Cie. Pisze "wystarczajacy dla mnie". Nie bedziesz tak ludzi dookola swoja ignorancja denerwowal.

...canon ma to do siebie ,że ma i tak na tyle iskie szumy,że w 30d są one całlowicie uzyteczne az do 3200 w 40d będzie jeszcze lepiej wiec w czym problem?Mierzmy siły na zamiary
    Ale nadal sa gorsze od tego w 5D. A na pewno beda gorsze od 5D mkII za pare miesiecy.
    Tak, wiemy juz ze to z 30D/40D Tobie wystarczy. ALe prosze nie podciagaj wsyztrskich pod swoje "spore wymagania".

..wystarczy kupić 10-20 - w zupełności wystarczy...
    W zupelnosci wystarczy komu?? Tobie, mi?? BO nie chcesz chyba kazdemu uzytkownikowi Canon wcisnac 10-22 zamiast L-ki 24-70 :-) Nie wspominjac ze katy widzenie lekuchno nie te same.

...naprawde mimo Twoich prób przekonania mnie że sie myle to i tak Twoje wszystkie argumenty sa do obalenia..są po prostu cienkie
    Nie, nie mylisz sie. Tylko z uporem godnym lepszej sprawy, twierdzisz, ze to co dobre/wystarczajce dla Ciebie, jest dobre i wystarczajace dla wszystkich.

..no tak po co taki badziew fotoreporterowi albo komus kto fotografuje wesela,śluby?Zastanów się...gdyby to był nikomu niepotrzebny gadzet to nie byłoby go w 40d i modelach półkę albo i dwie wyżej
    :-))))
    Wpadles moze na to, ze wesela i sluby to nie wszystko co mozna na swiecie fotografowac :-)
    Czytaj moje wypowiedzi. Napisalem, NIEOBRACALNY ekran z liveview.
    Badziew to nie jest, tylko jeden dodatkowy ficzer, ktory czasem sie moze przydac. A ze od przybytku glowa nie boli a do tego jest to nosny, medialnie bajer, to go wsadzili. Widze zastsowanie dla fotografow makro, landszafciarzy (widok 100% kadru), i moze reporterow (jakies zdjecia znad glowy etc). Jakkolwiek jakbys sie zastanowil, jego przbojowosc i funkcjonalnosc jest mocno ograniczona, gdy ten ekran nie jest uchylny jak w niektoych maupkach. Do tego AF nie jest juz taki sam (lustro musi klapnac)
    Do codziennych zdjec, w normlanej postawie, wizer jest 1000% lepiej widoczny i dokladniejszy.

Pełna klatka ma swoje zalety(jak widać wiekszosc do obalenia)
    Zrozum, ze niczego nie obaliles. Powtarzasz obiegowe opinie. Do tego uzywasz argumentu typu: "ja nie potrzebuje, to znaczy ze nikomu nie jest potrzbne, ergo nie jest lepsze".

Według mnie FF nie warta jest dopłaty 4000 zł ....
    No i jest "cool i zajebiscie". Wszyscy to juz wiemy, przestan to w kolko powtarzac, a najlepiej juz nie mow nic.

bo ide o zakłąd ,że dobry fotograf z 30d/40d zrobiłby równie udane fotki.
    Ale ten sam dobry fotograf z lepszej jakosci matrycy wycisnie chyba odpowiednio wiecej niz z 30D, czyz nie??

..a i jeszcze funkcjonalnością by nadrobił.
    Tak zwlaszcza mozliwosc uzyskania plytszej GO, i robienia w wyzszym ISO.....

Ci którzy kupili 5d przeplacili...a moze inaczej przekupili swoją swiadomość o mysl ze teraz maja pelną klatkę
    Sorki, ale ja odnosze nieodparte wrazenie, ze dla odmiany Ty nie chcesz/nie potrzebujesz/nie mozesz kupic drogiego 5D i bezustannie dewaluujesz mozliwosci tegoz, zeby podniesc swoje samopoczucie.

Z pewnoscia na dzien dzisiejszy kupując 40d otrzymujemy sporo więcej za polowe ceny niz w przypadku 5d i to są fakty.
    Jakie fakty?? Na jakiej podstawie Ty wyciagasz tak daleko idace wnioski. 40D to specyfikacja na papierze, i pare sampli z apratu ktorego jeszcze nie mozna kupic. I dalczego za mnie decydujesz, ze dla mnie 40D bedzie lepszy niz 5D. To co ma ta piatke teraz w cholere sprzedac?? Odpusc sobie, albo idz leczyc kompleksy gdzie indziej.
    Po za tym juz powtarzalem. 5D i 30D/40D to sa inne aparaty, dla kogo innego. Porownywanie ich, to jak porownywanie ferrari i autobusu.

Reszta w stylu - plastyka obrazu i o wiele lepsza jakość zdjęć to bajki...widziałem porównanie z 400d i swoje wiem dlatego na sile nikogo nie bede przekonywał do swoich racji bo fakty mówia same za siebie
    Rece mi opadaja. Porownanie zapewne goscia z dpreview??
    Nawet moja dziewczyna, ktora nie wie co to ogniskowa, mowi ze po zmianie body 3 cyfrowego na piatke, te zdjecia "jakies inne sa".
    To ze czegos Ty nie widzsz, to nie znaczy ze tego nie ma.
    Prosze Cie. Nie dziel sie juz z nami ta swoja wiedza i przemysleniami.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

..wystarczy kupić 10-20
    Tobie moze i wystarczy. Innym tak ciemny i w kiepskiej obudowie zoom nie wystarczy.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Canik,
    Albo jestes totalnym ignorantem albo zwykly troll z Ciebie.
    Jesli "alx_80" ma w stopce "35 f/1,4 L", a Ty mu karzesz brac lepsze szkla to je wskaz.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Domyślnie

Jesli "alx_80" ma w stopce "35 f/1,4 L", a Ty mu karzesz brac lepsze szkla to je wskaz.
    ..ja nie pisałem tego o szkłach alx_80......

Spore wymagania i niezauwazasz roznicy w obrazie z 30D i 5D
    ..a zebys wiedział...znam troche osób które mają 5d i 30-ke i na odbitce do A3 nie zauwazaja różnicy...tylko ty jakoś tego nie dostrzegasz...no ale jakbym tyle przepłacił to może też bym zachowywał się jak ignorant.

Piszesz,że uzywasz 5d do zastosowań amatorskich i ok...ale wcale lepszych zdjęc nie robisz niż ktoś kto zapłaciłby połowe tej kwoty za o wiele bardziej funkcjonalną 40-kę i tutaj widze problem

I przy pomocy LiveView chcesz zasatapic precyzyjny i jasny widok na matowce??
    ech ręce opadają , niektórzy nie mają za grosz poczucia humoru....

Prosze Cie. Pisze "wystarczajacy dla mnie". Nie bedziesz tak ludzi dookola swoja ignorancja denerwowal.
    ok dla mnie z drugiej strony co mi po wizjerze w 5d który obejmuje tylko 96% kadru

No i jest "cool i zajebiscie". Wszyscy to juz wiemy, przestan to w kolko powtarzac, a najlepiej juz nie mow nic.
    ...do niektórych to jak widać nie dociera bo wciąż przytaczasz te same argumenty

Ale ten sam dobry fotograf z lepszej jakosci matrycy wycisnie chyba odpowiednio wiecej niz z 30D, czyz nie??
    ...pewnie tak ale różnicy i tak nie uświadczysz - zrozum to wkońcu Pełna klatka a aps-c to znowu nie taka przepaść...10mp a 12 też...4000 zł a 8500 zł...no tutaj to już jest przepaść - przeplaciłes stary i takie jest moje osobiste zdanie nie musisz sie z nim zgadzać - serio
    Tak zwlaszcza mozliwosc uzyskania plytszej GO, i robienia w wyzszym ISO.....
    ...to samo mam w swojej 30-ce i nie czuje potrzeby dopłacania prawie 5000 zł

Porownywanie ich, to jak porownywanie ferrari i autobusu.
    ...chyba tylko cenowo bo jesli chodzi o mozliwosci i jakość zdjęć(sumum sumarum) to 40-ka wygrywa w cuglach

Wiesz najbardziej zamknąłbyś mi usta gdybyś pochwalił się swoimi osiągnięciami z 5d...sądze,że są nie większe niż moje z 30-ką ...problem w tym,że ja wydałem ponad dwukrotnie mniej - stąd pewnie biorze się Twoja(i nie tylko) irytacja.Coś czuje,że żałujesz zakupu 5d patrząc na 40-kę

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Kurcze mam 20D i jakoś mnie nie przeraża wydania trochu groszy na 5D, który mam zamiar kupić do końca tego roku. No ale i tak zdjęcia będą takie same
    Maiłem kiedyś porównanie zdjęć z mojego 20D i z 5D. Takie same ujęcia, nastawy i 70-200/2.8. I jakoś różnicę widać na pierwszy rzut oka.

Domyślnie

Biorąc pod uwage wszystkie funkcje 40d i 5d to wychodzi na to,że zdecydowanie bardziej funkcjonalny jest 40d...funkcjonalny i uniwersalny bo sprawdzi się nie tylko przy zdjęciach krajobrazów ale także do fotoreporterki.

Biorąc pod uwage cene obu puszek chyba nikt nie ma wątpliwości kto jest górą...ja wiem,że 5d ma ultra szeroki kąt ale po pierwsze wymaga super drogich szkieł a po drugie 17mm na aps-c jest w zupełnosci wystarczające a często i za szerokie.Pozatym zawsze można kupić 10-20mm.

Jeśli chodzi o jakość zdjęć - niedawno widziałem porównanie fotek z 400d i 5d...i musze przyznać,że ciężko było dostrzec różnice...ewentualnie drobna w rozdzielczości ale na dobrą sprawe dla amtora nie ma to rzadnej różnicy.Większej plastyki tez cieżko mi było sie doszukać w 5d...

Kolejna przewaga 40-ki to koncowe ogniskowe...taki 70-200 f/4 w 40d to cos innego niz w 5d...aby miec naprawde dobre tele trzeba by dokupic do 5-ki telekonwerter który nie tylko zabiera jakość ale i światełko...

Jeszcze rok temu zakup 5d mógł się wydawać opłacalny ale na dzień dzisiejszy każdy powinien sobie uczciwe odpowiedzieć,że dla samej pełnej klatki - NIE WARTO ..a przecież dziś 5d już niczym innym nie jest w stanie zaimponować.

Jestem przekonany,że dziś każdy użytkownik 5d przełyka gorzką pigułkę jak widzi co się dzieje na rynku i z pewnością zamieniłby swoją poczciwą 5-kę na 40d bez wachania....choć oczywiście będzie pisał coś innego

OT: canik a powiedz mi - po cholere Ty takie bzdury wypisujesz? Wnoszac po tresci nie masz 5D, o posiadanie 40D tez Cie nie podejrzewam.
    Tak wiec piszesz a aparatach, ktorych albo _kompletnie_ nie znasz, albo znasz z macania/widzialem_w_sieci. Wybieram opcje, ze czaisz sie na 40D i tak sobie teraz go jeszcze opiewasz, coby sie w wyborze utwierdzic (tylko nie wiem po co, 40D to super puszka i bez porownan).

Uwazasza, ze 40D jest zdecydowanie bardziej funkcjonalny? To zapraszam, porobimy troche krajobrazu, portretow - rowniez tym 70-200, ktory wg Ciebie jest zdecydowanie bardziej funkcj. z 40D. Moze jakis slub chcesz pstryknac?

Prosze wytlumacz mi rowniez (wiem, to moze byc trudne ze studiowania opisow w necie) - czym 2 miesiace temu imponowala Ci piatka, a czego teraz jej brakuje?

Uzytkownicy piatek lykajacy gorzkie pigulki laczmy sie Rozbawiles mnie ta swoja pewnoscia.

Wiesz - piatke kupilem 3 miesiace temu i moze (ale to _moze_) bym sie troche zasmucil, gdyby wyszedl teraz nastepca piatki. Ale porownywac 40D do 5D to nieporozumienie (a szczegolnie w tym czasie i Twoim wydaniu) - bo jak tu porownywac dwa inne targetowo aparaty.

I wiesz po raz drugi - w zyciu bym nie porownywal puszek ktorych przez dluzszy okres czasu nie uzywalem - i Tobie to tez radze - jestes po prostu calkowicie nieobiektywny.

EDIT: Po przeczytaniu tego co napisalem - nie bierz tego do siebie - jesli gdzies jest ostro, to co do slow, nie osoby.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Strona 9 z 84 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów