Cytat Zamieszczone przez fatman Zobacz posta
Rozumiem czyli z tym calym 5d wcale nie jest tak ze jest lepszy a 40d gorszy tylko w pewnych zastosowaniach 40d jest lepszy a w innych 5d Z drugiej strony skoro 5d tak ci sie podoba to nie do konca potrafie zrozumiec czemu te 3 fpsy okazaly sie decydujące ,chyba jednak nie do kocna jestes przekonany do tej piatki(w porównaniu do 40d) mimo ze tak ladnie o niej piszesz
Dlaczego? sam siebie zacytuję
Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
Podpisuje się po tym obiema rękami.. jakbym skądś to znał, nie miałem zamiaru zmieniać puszki - i na forumowym spotkaniu w Sandomierzu moja żona dostała do reki na chwilę 5D od Janmara - i już było jasne że trzeba kupić drugi aparat .. i gdyby nie wyszło 40D (albo wyszlo bez 6,5fps) to już bym miał 5D.. tylko kupno 40D to było zwycięstwo "rozumu" nad "sercem" bo ostatnio robię sport i ptaki (czyli 6,5 fps + crop + AF) ale jakby nie to to bez namysłu kupilibyśmy 5D - a jakby był juz następca to pewnie jego następce .. i to było właśnie to o czym piszecie dla mnie aktualnie lepiej pasował 40D a innym może pasować 5D
Więc jeszcze raz dokładnie:
Wg mnie 5D to puszka z półki WYŻEJ niż 40D
natomiast do moich aktualnych zastosowań 40D będzie praktyczniejsze - jakbym robił zdjęcia w studio, modę czy wesela itp. to nawet nad 40D bym się nie zastanawiał tylko kupił 5D
no i najważniejszy cytat:

He, he.. ale macie .. mnie moja żona prawie wygoniła po aparat bo:
1. nie będziemy czekac tyle aż wreszcie będzie nowa piątka
2. nie bedziemy sobie wyrywać ciągle aparatu

Cytat Zamieszczone przez fatman Zobacz posta
nareszcie gadasz od rzeczy
Zdrówka
Powinno być chyba "do rzeczy" chyba że znowu trolujesz
Pozdrawiam