Pokaż wyniki od 761 do 770 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    ... Czekam na następcę 5D, a w między czasie mam zamiar dokompletować trochę szkła. 40D kupiłem docelowo jako backup, a na jesień/zimę starczy mi jako podstawowa puszka.
    KvM ja już się gubię skoro to są niuanse to po kiego grzyba chcesz kupować 3x droższą puszkę (pewnie cena 5d mkII/ 7d na początku będzie oscylować koło 12kzł) - skoro 40D zaspokaja Twoje potrzeby?
    ... trochę tu brak logiki - bez urazy
    Wiesz, wydaje mi się, że mam trochę więcej dystansu do materiałów marketingowych producentów. A tak konkretnie to w tym przypadku domknął bym przysłonę w obiektywie stało ogniskowym.
    widzisz - ja to mam dystans tak duży, że dopiero w czerwcu tego roku kupiłem 5D - w przypadku jednak tego linka to po prostu zwykłe unaocznienie różnicy w obrazowaniu stopnia rozmycia - Tobie to nie robi różnicy - i ok - Twoja sprawa - ale nie musisz na siłę wszystkich przekonywać, że to są niuanse - tu nawet nie chodzi o artyzm, etc. - tylko w niektórych sytuacjach odseparowanie obiektu od tła to kwestia priorytetowa.

A tak konkretnie to w tym przypadku domknął bym przysłonę w obiektywie stało ogniskowym.
    po to, by mieć jeszcze mniej rozmyte tło

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    adalbert: dlaczego utozsamiasz GO z szybkoscia rozmycia tla? GO to zakres glebi, ktora ma akceptowalna ostrosc, a szybkosc rozmycia mowi ci jaka jest pochodna 'rozmiaru rozmycia' po odleglosci od matrycy.
    jatzzek - przecież ja tego nie napisałem
    Ująłem to tak: stopień rozmycia tła jest wprost zależny od głębi ostrości.
    Innymi słowy - mając mniejszą głębię ostrosci - stopień/szybkość rozmycia tła będzie większy/a - i dlatego też na FF wypada to lepiej
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 09-10-2007 o 16:46 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów