Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

nie wiem gdzie to wyczytałeś? Rockwell napisał, że zamiast powiększania zastosował zooma i odpowiednio zmienił ogniskową dla uzyskania takiego samego efektu na monitorze.
    a gdzie ty wyczytales ze Rockwell napisał że ZAMIAST POWIEKSZANIA zastosował zooma?
    Przecież Ken wyraznie napisał że zdjecia z 40d,400d oraz nikonów powiększał do rozmiaru tych z 5d czyli mówiąć prosciej dodał komputerowo po prawie 3 miliony pikseli do 40d i reszty.Nie spodziewałem się że po takiej interpolacji zdjecia z 40d będą tak niewiele odbiegać od tych z 5d.
    Z drugiej strony nie rozumiem co to za test iso skoro jedne zdjecia powieksza a drugie pozostawia w oryginalnych wymiarach.Chyba nikt z nas nie powieksza zdjec cyfrowo zeby zmniejszyc szumy
    Ciekaw jestem jakby wyglądał cały ten test gdyby był zrobiony w rawach i przy uwzględnieniu nominalnych rodzielczości każdego z aparatów.

(a tak dla ścisłości, to powiększyć należało by zdjęcia z 5D a nie odwrotnie)
    ciekawe,mógłbyś rozwinąć tę myśl?

Co do wyższości 5D nad resztą braci w rozumie przemawia też jego cena. Na allegro nówkę poniżej 7 kafli ze świecą szukać a przypominam że minęło już sporo czasu od premiery.
    na allegro można zgarnąć 5d już za 6,500 z dwuletnia gwarancją dałem linka pare stron temu.
    Ostatnio edytowane przez fatman ; 04-10-2007 o 15:50

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fatman Zobacz posta
    na allegro można zgarnąć 5d już za 6,500 z dwuletnia gwarancją dałem linka pare stron temu.

To chyba już nieaktualny.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fatman Zobacz posta

ciekawe,mógłbyś rozwinąć tę myśl?
    Było ze sto razy, ale proszę...

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...e_vs_APS-C.svg

Oraz cały artykuł:

http://en.wikipedia.org/wiki/Crop_factor

Uprawnienia umieszczania postów