a gdzie ty wyczytales ze Rockwell napisał że ZAMIAST POWIEKSZANIA zastosował zooma?nie wiem gdzie to wyczytałeś? Rockwell napisał, że zamiast powiększania zastosował zooma i odpowiednio zmienił ogniskową dla uzyskania takiego samego efektu na monitorze.
Przecież Ken wyraznie napisał że zdjecia z 40d,400d oraz nikonów powiększał do rozmiaru tych z 5d czyli mówiąć prosciej dodał komputerowo po prawie 3 miliony pikseli do 40d i reszty.Nie spodziewałem się że po takiej interpolacji zdjecia z 40d będą tak niewiele odbiegać od tych z 5d.
Z drugiej strony nie rozumiem co to za test iso skoro jedne zdjecia powieksza a drugie pozostawia w oryginalnych wymiarach.Chyba nikt z nas nie powieksza zdjec cyfrowo zeby zmniejszyc szumy![]()
Ciekaw jestem jakby wyglądał cały ten test gdyby był zrobiony w rawach i przy uwzględnieniu nominalnych rodzielczości każdego z aparatów.![]()
ciekawe,mógłbyś rozwinąć tę myśl?(a tak dla ścisłości, to powiększyć należało by zdjęcia z 5D a nie odwrotnie)
na allegro można zgarnąć 5d już za 6,500 z dwuletnia gwarancją dałem linka pare stron temu.Co do wyższości 5D nad resztą braci w rozumie przemawia też jego cena. Na allegro nówkę poniżej 7 kafli ze świecą szukać a przypominam że minęło już sporo czasu od premiery.