Strona 61 z 84 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
    ...Moja rada dla was jest taka(chociaż może mi nie wypada bo jestem tu nowy) nie spierajcie się o to czy canik jest trolem czy nie ale przedstawcie swoje argumenty 40D Vs 5D bo chyba o to tu chodzi
    prawda jest taka ze pojawilo sie na tym watku juz kilka argumentow ktore swiadcza o przewadze 5D nad 40D. Ale canik albo przespal albo przemilczal ten temat.

Domyślnie

ale koles wam biedy narobil,szczegolnie tym-ktorzy nie maja 5d a tylko o nim marza......zalosne to.
    CANON

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czumba Zobacz posta
    Piękny temat :-P

Z niecierpliwością czekam każdego następnego "wystąpienia" canika niczym moja osobista teściowa kolejnego odcinka mody na sukces
    I to jest cały problem w tym wątku. Ja też to stosunkowo późno zauważyłem. Temat wcale nie jest piękny nie ma się czym zachwycać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Najlepsze jest to ze wszyscy normalni juz dawno omijaja ten temat, zostalismy tylko my, "pieniacze i fustraci"

I canik, go okreslac nie ma co bo rzeczy trzeba nazywac po imieniu a w tym przypadku godzi w netykiete. Dla mnie eot, trzeba sie uczyc na bledach.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 28-09-2007 o 21:55

Uzależniony

Domyślnie

No canik to przeczytaj, jesli nie czytales. A Canon 5d to poezja

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6374

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    No canik to przeczytaj, jesli nie czytales. A Canon 5d to poezja

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6374
    Wystarczy, że podałes linka z info w jednym wątku - nie musisz go dublować w innych.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony

Domyślnie

Robson, to specjalnie dla canika.

Domyślnie

Nie musisz sie tak o mnie troszczyc czytałem - ale dzięki
    W tym samym portalu na który sie powołujesz jest test 5d i wiesz co napisali miedzy innymi w podsumowaniu?

Cytuje

"Ponadto wysokorozdzielcza matryca daje nam możliwość wykorzystania osiągów najwyższej klasy optyki, jaką znajdziemy w bogatym systemie Canona. Z drugiej strony nie możemy zapomnieć, że wymaga to od obiektywu zachowania "przyzwoitości" na bardzo wysokim poziomie. Jak powszechnie wiadomo, jakość oferowana przez optykę spada zawsze na obrzeżach kadru. Zatem stosując mniejszą matrycę (np.: APS-C) wycinamy z pola to, co najlepsze. Natomiast wykorzystując pełne przenoszone przez obiektyw pole (jak to ma miejsce w 5D) rośnie prawdopodobieństwo potęgowania na matrycy aberracji barwnych, sferycznych i innych niepożądanych efektów. Zatem jeśli chcemy wykorzystać ową niebywałą jakość obrazu, jaką oferuje EOS 5D, musimy uzbroić się w nie lada "perełkę" optyczną w mocowaniu systemowym."

cycat 2

"Canona pochwały jak zwykle należą się za wyjątkowo niski poziom generowanych szumów, który umożliwia korzystanie z pełnego, dostępnego zakresu oferowanych czułości bez przesadnej obawy o końcową jakość zdjęcia. Ponadto pochwały należą się także wysokiej dynamice obrazu. Musimy jednak przyznać, iż właśnie w dwóch ostatnich elementach spodziewaliśmy się nieco większej różnicy w stosunku do rodzimego EOS-a 20D, będącego przedstawicielem popularnego standardu APS-C, co tylko pozwala nam zaryzykować tezę, iż poza właściwościami matrycy sekret Canona tkwi w niezwykle rozbudowanej stronie softwarowej, która niebagatelnie przyczynia się do sukcesów producenta w tej dziedzinie."

Owszem 5d to swietna puszka o czym sam pisalem wielokrotnie ale warto pamietac ze FF ma swoje zalety i swoje wady...tak jak aps-c tyle tylko ze wady aps-c w stosunku do FF mozna zniwelowac oraz sam koszt bardzo funkcjonalnej puszki z aps-c jest ponad dwa razy nizszy a dla amatora wlasnie funkcjonalnosc i cena powinna byc na pierwszym miejscu.Biorąc pod uwage bardzo niewielka przewage w jpg-ach 5d nad 40d ten drugi jest moim zdaniem wart polecenia razem z kilkoma porzadnymi obiektywami JEsli ktos robi standardowe odbitki i umieszcza zdjecia w internecie róznicy w jakosci zdjec na korzysc 5d nie zauwazy za to 14-bitowy sraw w 40d brzmi smacznie..na pewno sporo idzie z tego wyciągnąć tym bardziej ze wazy tyle ile jpeg z 5d co dla wielu moze miec znaczenie
    Ostatnio edytowane przez canik ; 30-09-2007 o 18:23

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Canik, Ty po prostu nie rozumiesz co się do Ciebie pisze, myślę że masz jakieś 18 lat i wydaje Ci się że pozjadałeś wszystkie rozumy .... Pisałem Ci że zdjęcia z 5d są lepsze od 350d i 30d, myślę że i od zdjęć z 40d i jest to widoczne na zdjęciach wielkości znaczka pocztowego, ponieważ plastyka obrazu z 5d przewyższa w większości plastykę zdjęć z innych puszek .... Można się bawić w obróbkę zdjęć z matrycy aps-c i np w PS osiągnąć coś co może wyglądać jak fotka z 5d,ale zabawa z powiedzmy 500 zdjęciami z wycieczki, bądź z 100 zdjęć ze ślubu u znajomych przyprawia o ból głowy. Zdjęcia z 5d można właściwie pokazać bez jakiejkolwiek obróbki, bo są ok

Uzależniony

Domyślnie

here we go again...

Strona 61 z 84 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów