Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
Jednak 40D jest wydaje mi się rozwiązaniem lepszym dla amatora takiego jak ja wybór 40D jest bardziej elastycznym ...5D to wyższa a zarazem droższa półka która wydaje się być dobrym rozwiązaniem dla bardzo ukierunkowanego fotografa 40D to w pewnym sensie bardzo dobry aparat do wszystkiego za mniejsze pieniądze który oferuje w pewnych sytuacja lepsze osiągi i komfort pracy niż 5D ... dla mnie ten watek jest o tyle wartościowy że ja właśnie jestem amatorem robię zdjęcia w bardzo różnych sytuacja i specyfika 40D daje mi więcej niż bym potrzebował kwestia tylko tego czy będę w stanie to wszystko wykorzystać o czym tu piszecie ...podsumowując do wydania ok 9000zł na wszystko ...co wybrać ? chyba jasne że nie Nikona Wybór padł na 40D ...
Fajnie. Z Twojej wypowiedzi wynikaja Twoje potrzeby. Nie probujesz nikomu na sile swojego zdania narzucac.
Ale mam dla Ciebie rade. Jesli nie brales do reki nigdy 5D, to nie bierze, nie zagladaj w ten wizjer, nie rob tym zdjec itd.
Bo moze sie zdazyc, ze wezmiesz, i nie bedziesz chcial oddac.
A jesli nie jestes tak ewidentnie slepy jak Canik, to jak zobaczysz co wylazi z tej matrycy, to nawet dla Ciebie amatora, wszystkie te bajery z 40D, moga raptem stracic znaczenie ;-)
Najwazniejsze, zebys wybral swiadomie, a nie w skutek podjarania sie kolorowym folderem.

Marcin