nie no albo rozmawiamy powaznie albo wcalechodzisz po ulicach, oglądasz wystawy? kupujesz kolorowe czasopisma?
Oceniam, że jakieś 70 % zdjęc reklamowych w tym kraju jest z 5D. Cała reszta ze wszystkich pozostałych body wszystkich producentów razem wziętych.
kupili 5d bo ma pseudo FF i prawie 13 milionów pikseli - taka jest smutna prawda i wiekszosc tych osób wcale nie robi lepszych zdjec niz np. canonem 20d czy tez 40dA ja sądzę, że w momencie kupna wiedzieli jakie to body ma parametry, że ma braki (były inne body - szybsze itd) a mimo to kupili 5DRóznicy nie zauwazysz ani na duzej odbitce ani po umieszczeniu zdjecia w internecie
![]()
Dla cropofobów róznica bedzie dotrzegalna pewnie gołym okiem ale to ich problem...
Co niektorzy kupili 5d z kiepskim obiektywem i liczyli ze sam zacznie za nich robic swietne fotki a tu lipa...aberracja,winietowanie i rozmyte brzegi - oj tego sie nie spodziewali
wyzszej klasy? nie rozsmieszaj mnie...jak w golfa wmontujesz silnik z mercedesa to tez bedzie on wyzszej klasy?Lampa błyskowa jest wbudowywana w body niższej klasy, a nie tych z wyższej półki, więc ten twój argument jest totalnie bez sensu.
Lampa blyskowa przydaje sie do doswietlania portretów i w pomieszczeniach - nie kazdy amator ma ochote nosic ze soba w plecaku dodatkowa lampe.
co mi sie pomieszało z wizjerem?i coś ci się z wizjerem pomieszało
z tego co sie orientuje sprzedaz nikona d200 jest kilkukrotnie wyzsza niz 5d na dzien dzisiejszy ale ty oczywiscie wiesz lepiejErgonomia 5D była juz gorza niż poprzednika D300 - czyli D200 - i co ? ludzie kupowali 5D, mim, że były bardziej ergonomiczne body.![]()
ojej tych zmian jest o wiele wiecej...ale niech ci bedziePoważne pytanie do ciebie: jak sądzisz, czy ktokolwiek kupi Nikona D3 skoro on będzie 10 tys droższy od D300, a praktycznie jedyna istotna róznica to FF lub DX ?Odpowiem pytaniem bo tak chyba bedzie prosciej - a dlaczego ludzie kupują canony z serii 1d?
![]()