no własnie piszą a ja bym z chęcią zobaczył te fotkiA posiadacze 5D pisza o obrazie jaki daje ta puszka.Nie neguje tego ze 5d robi swietne fotki ale jakos uzytkownicy 5d ktorzy najwiecej krzycza w tym wątku nie potrafią tego udowodnić
nie tylko ale miedzy innymi i zdaje sie ze nie tylko mnie bo uzytkownicy 5d strasznie niecierpliwią sie nastepcy z czysciarką na matrycy(żeby tylko)Ciebie nie interesuje obrazek, tylko bajery w body i jego cena.
FF?...chyba pseudo FF pozatym samo pseudo ff nie czyni z 5d puszki profesjonalnej...taki nikon d300 zapowiada się o wiele ciekawiej - mimo ze crop - ma 100% pokrycia kadru w wizjerze no i lampe blyskowąI nie określałbym 5D jako amatorskiego body. Nie znam amatorskiego body z FF.![]()
Po prostu nikon pozbawił głupich cięć d300 i stworzył świetną puchę co prawda bez FF ale FF tez ma swoje wady...aberracja chromatyczna,winieta i rozmyte brzegi no i drogie obiektywy... w cropie jest to co najlepsze i mnoznik ogniskowej i wcale nie uwazam zeby ktos kto potrafi robic zdjecia robił je gorzej od kogos z FF ale to tylko moja skromna opinia
Ergonomia w d300 w porównaniu do 5d tez zapowiada sie o klase wyzej a ekran lcd to czysty rarytasCena powinna być o ponad 2000 tysiace nizsza - jesli ktos chce moze ta kwote przeznaczyć na obiektyw.