Strona 37 z 84 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szysz.pl Zobacz posta
    Ilość klatek na sekundę nie może i z pewnością dla osób które "mają pojęcie" o fotografii nie jest najważniejsze przy wyborze aparatu ponieważ inaczej trzeba się zaopatrzyć w kamerę
    Porownywanie tych 2 puszek juz na samym poczatku nie ma sensu a tytulowanie ich skrajnymi markami, rowniez mozna se o kant d...y rozbic*. I oto moja konkluzja.

*tak samo jak rada zeby ktos jak potrzebuje szybkostrzelnosci se jedynke kupil
    Rozumiem, ze jak Ty potrzebujes FF, to od razu walisz w 1Ds'a - bo jesli tak, to tylko pozazdroscic funduszy.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 20-09-2007 o 13:27

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szysz.pl Zobacz posta
    Ilość klatek na sekundę nie może i z pewnością dla osób które "mają pojęcie" o fotografii nie jest najważniejsze przy wyborze aparatu ponieważ inaczej trzeba się zaopatrzyć w kamerę
    to po co Ci goscie focacy na olimpiadach, czy jakichkolwiek zawodach sportowych kupuja korpusy wyrabiajace po 8-10 klatek na sekunde? wlasnie te a nie inne i wlasnie ze wzgledu na ten przemial

zaczniesz udowadniac, ze nie maja pojecia o fotografii?

z innej beczki - nie jestem pewny, ze to co napisales powyzej jest po polsku. slowa sa podobne, ale gramatyka polska to to na pewno nie jest. co poeta mial na mysli?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z innej beczki - nie jestem pewny, ze to co napisales powyzej jest po polsku. slowa sa podobne, ale gramatyka polska to to na pewno nie jest. co poeta mial na mysli?

Coś już napisał Awatar szysz.pl
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Na zakończenie napiszę tak
    Uważam że nie można porównywać 40D i 5D bo to są "inne aparaty" można porównać 30d z 40d i szukać różnic między jednym a drugim

Na argument że 5D ma lepsze parametry czytam że jest wolniejszy to jest tak jak w tym dowcipie "że u was jest pięknie, czysto, i bogato, ale biją murzynów"

Domyślnie

hehe...mjastrzebski trollujesz i przekrecasz sens tego co pisałem...straszne dyrdymały wypisujesz i robisz wycieczki osobiste.Dyskusja z toba nie ma najmniejszego sensu bo nie potrafisz tego robic Masz podobno idealna puszke to co cie tak martwi - rób zdjęcia i ciesz sie nimi zamiast caly dzien przesiadywac na forum

I jeszcze jedno sposób w jaki bronisz 5d mówi sam za siebie - jestes nieobiektywny.Pewnie wizjer z pokryciem 96% zamiast 100% też uznasz za swietne posuniecie i na pewno znajdziesz uzasadnienie dla którego marketingowcy z canona zdecydowali sie na taki ruch Pseudo FF też pewnie jakoś uzasadnisz...ech szkoda gadać z mojej strony EOT

A wracając do tematu wydaje mi sie,że jednak canon nie pozostawi 12-megapikselowej matrycy w nastepcy 5d (choc wolalbym zeby bylo inaczej ) Osobiscie nie jest dla mnie to sprawa priorytetowa.Ale np. mozliwosc podpiecia szkieł spod cropa i normalne ich uzytkowanie byłoby całkiem interesującą opcą szczególnie dla tych którzy mają kilka na stanie

Pytanie tylko czy jeszcze w tym roku ujrzymy nastepce 5d....szkoda ze canona póki co bardziej interesuje to co robi konkurencja niz zaspokojenie potrzeb swoich klientów - moim zdaniem to nie jest do konca sluszne ale zobaczymy co bedzie dalej i badzmy dobrej mysli

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

O matko, znowu się zaczyna. A już miałem nadzieję...
    Proponuję zamknąć temat bo co kilkanaście (dziesiąt) wypowiedzi zaczyna się powtórka z rozrywki.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    O matko, znowu się zaczyna. A już miałem nadzieję...
    Proponuję zamknąć temat bo co kilkanaście (dziesiąt) wypowiedzi zaczyna się powtórka z rozrywki.
    Ja to proponowałem już dość dawno .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

noz q... gdzie trollowac trzeba
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Norbert Slowik
    Guest

Domyślnie

chyba 40D jest amatorski i dziennikarski
    5d studyjny. c. ma latwy w tym podzial. zawsze porownywanie aparatow w roznej klasie prowadzi do prowokacji. wiec prowodyrze daj spkoj zalicz sie tam gdzie chcesz i kup to co masz w klasie.

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wiekszosc z Nich pisala po pijaku
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    canik come back !!!!!! i tak juz bedzie co jakis czas, Canik zarzuci jakis temat a reszcie sie bedzie piana pienic na ustach
    Ostatnio edytowane przez grzanka ; 20-09-2007 o 23:51 Powód: Automerged Doublepost

Strona 37 z 84 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów