Strona 35 z 84 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dowodzi to tylko, że nie należy kupować EF-Sów :-).
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Coś już napisał Awatar szysz.pl
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Panowie co wy próbujecie porównywać 4 letniego Mercedesa klasy S z nowiutkim fiatem PANDA ??

czytam niektóre wypociny i jestem rozbawiony

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szysz.pl Zobacz posta
    Panowie co wy próbujecie porównywać 4 letniego Mercedesa klasy S z nowiutkim fiatem PANDA ??
    No z tym Mercedesem, to troszke przesadziles ;-)

Domyślnie

no to honde accord co za ronica do fiata pandy

Coś już napisał Awatar szysz.pl
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    No z tym Mercedesem, to troszke przesadziles ;-)
    Czy rozpoczynanie wątku 5D v 40D nie jest przypadkiem próbą leczenia kompleksów - typu kupiłem 40 ale wolał bym 5 a do póki jej nie mam będę wszystkim udowadniał że 40 jest lepsza od 5 ??

Domyślnie

szysz.pl nie wydaje mi się...5d mimo swoich wielu zalet ma kilka wad...chocby brak wbudowanej lampy blyskowej - marketingowcy z canona nieco przesadzili - w koncu 5d to amatorska puszka i nie kazdy fotoamator ma ochote dzwigac w plecaku dodatkowa lampe blyskowa ktora przydaje sie nie tylko w pomieszczeniach ale takze przy dowswietlaniu portretów na łonie natury

Pozatym kazde szklo trzeba z deka przymknąć aby uzyskać dużą głebie ostrości - oczywiscie to ma też swoje plusy.

No i ta cena...krajowa cena bo na zachodzie(ale takze na wschodzie) jest duzo lepiej.Co prawda na allegro idzie juz dostac nowe sztuki z 24 miesieczna gwarancja za około 7000 zł ale niestety pozostaje jeszcze kwestia rat.
    Gdyby cena 5d w normalnym sklepie on-line wachała sie w granicach 6000-6500 byłoby wmiare ok.

Moim zdaniem jesli ktokolwiek leczy kompleksy w tym wątku to sa to uzytkownicy 5d którzy nie potrafia doszukac sie w 5d chocby jednej wady a przeciez nie ma produktów idealnych Ale gdybym tyle przeplacil tez pewnie nie mialbym ochoty sluchac o wadach mojego aparatu nawet jesli sam takie bym dostrzegł

Nie pozostaje juz nic innego jak tylko cierpliwie czekać na godnego nastepce 5d który na pewno ukarze sie w niespełna rok od dnia dzisiejszego...i nie dlatego ze my uzytkownicy tego chcemy tylko canon po prostu nie ma innego wyjscia - troche to przykre...ale pewnego dnia taka polityka wyjdzie canonowi bokiem
    Ostatnio edytowane przez canik ; 19-09-2007 o 23:30

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    szysz.pl nie wydaje mi się...5d mimo swoich wielu zalet ma kilka wad...chocby brak wbudowanej lampy blyskowej - marketingowcy z canona nieco przesadzili - w koncu 5d to amatorska puszka i nie kazdy fotoamator ma ochote dzwigac w plecaku dodatkowa lampe blyskowa ktora przydaje sie nie tylko w pomieszczeniach ale takze przy dowswietlaniu portretów na łonie natury
    Tak. Doswietlanie portetow na jasnym tle, robionych mocno otwartym jasnym obiektywem, lampa ktora nie moze sie synchronizowac z czasami krotszymi niz te 1/200 sekundy.

A wymysl marketingowcow to wlasnie wbudowana lampa, ktora winietuje z kazdym szklem wiekszym od kita.
    Po za tym, kitem dla 5D jest wielki jak armata 24-105, ktory winietowalby z pewnoscia.

Ty sie Canik zastanow co Ty piszesz.
    Bo, to, ze leczysz kompleksy jak kolekga szysz.pl zauwazyl, to juz wsyscy wiedza. Nie rob z siebie dodatkowo posmiewiska kompletnym ignoranctwem.

Pozatym kazde szklo trzeba z deka przymknąć aby uzyskać dużą głebie ostrości - oczywiscie to ma też swoje plusy.
    Te Canik. To po co Ty lustrzanke kupiles?? Nie lepiej jakas maupke?? Tak glebia taka ze hoho. Bez przymykania :P

No i ta cena...krajowa cena bo na zachodzie(ale takze na wschodzie) jest duzo lepiej.Co prawda na allegro idzie juz dostac nowe sztuki z 24 miesieczna gwarancja za około 7000 zł ale niestety pozostaje jeszcze kwestia rat.
    Gdyby cena 5d w normalnym sklepie on-line wachała sie w granicach 6000-6500 byłoby wmiare ok.
    Caniku wszystkowiedzacy. A czemu to uwazasz, ze akurat 6000-6500 bylaby OK. Moj szwagier i sasiadka z dolu mowia, ze dopiero 4900-5300 byloby OK. Zdzisiek, brat wujka Henka natomiast, ze dopiero 3900 byla by dobra. No to jak to z tym jest??

Podpowiedz: Prywatna opinie i wlasne mozliwosci finansowe probujesz przelozyc na ogolnie obowiazujaca prawde. To jest smieszne, dziecinne, i zalatujace kompleksami na kilometr.

Moim zdaniem jesli ktokolwiek leczy kompleksy w tym wątku to sa to uzytkownicy 5d którzy nie potrafia doszukac sie w 5d chocby jednej wady a przeciez nie ma produktów idealnych
    Poplulem monitor z radosci. Ty wez sie wyspil chlopie, a potem przeczytaj bardzo uwaznie, moze nawet po 2 razy, wszystkie wypowiedzi uzytkownikow 5D w tym watku. I zastanow sie co pleciesz, bo stoi to w razacej sprzecznosci z tym, co owi uzytkownicy tu pisali.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Canik, tak jak wspominałem kilka postów dalej, każdy kupuje to na co ma ochotę, nie zależnie od tego czy jest to nowe czy stare. Tobie podoba się 40D bo ma tyle bajerów no i jest nowością, no i oczywiście uważasz że nie widzisz różnicy w jakości zdjęć pomiędzy tymi dwoma puszkami, więc po co przepłacać. Ja natomiast chcę mieć 5D i choćby nie wiem jak byś się mocno wysilał i mi go odradzał to jak tylko będę miał kasę to i tak go kupię i tak (chyba że do tego czasu wyjdzie jego następca), bo chcę mieć 5D i tyle, koniec kropka. Zapewniam Cię że żadnych kompleksów w związku z tym mieć nie będę. Ja w przeciwieństwie do Ciebie wolę większe i cięższe aparaty.

Jeszcze tylko jedno. Strasznie argumentujesz szybkość 40D co ma 6.5fps a 5D tylko 3fps. Zakładam że wiesz że jak 40D będziesz robił zdjęcia w słabych warunkach oświetleniowych to może się okazać że szybkość Twojego 40D to 3fps?

Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Canik, tak jak wspominałem kilka postów dalej, każdy kupuje to na co ma ochotę,
    No nie zgodze sie. Sporo ludzi kupuje tez to czego potrzebuje, czego kolega Canik zrozumiec nie potrafi w swojej najwyrazniej ograniczonej wyobrazni. Bo niektorzy sie bawia fotografia,a niektorzy zyja z niej.
    Takoz, zaslepiony cyferkami z folderu 40D, nie potrafi zrozumiec, ze o ile w pewnych aspektach 40D bije na glowe 5D, to takze niektore cechy piatki, sa na tyle unikalne i pozadane przez fotografow, ze warte ciezkiego, (jego zdaniem), przeplacania za ta staroc.
    To tego nalezy dorzucic garsc ewidentnych kompleksow, jakies dziwne bronienie sie przed zrozumieniem tego, ze to sa zupelnie rozne apraty. W efekcje mamy powyzszy spektakl z Canikiem w roli glownej.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

... dla mnie EOT

Strona 35 z 84 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów