Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
(....)
Nie wiem jakie masz doświadczenia w robieniu zdjęc, byc może ja mam "tylko" większe doświadczenie w zakresie znajomości różnego sprzętu, a doświadczenie w fotografowaniu marne, ale powiedz mi jak sobie radzisz w takiej sytuacji. Koncert, zmienne światło, a Ty chcesz miec zrobione zdjęcie z określonym czasem (aby np. muzyk był lekko poruszony) oraz przy określonej przysłonie (aby uzyskac okresloną, wymaganą GO) i co kręcisz kółkiem od ISO tak by nadążyc za światłem ręcznie? Jeśli tak, to gratuluję refleksu i umiejętności jednoczesnego kadrowania i korygowania ISO nawet kilka razy na sekundę. Ja jestem takim fotograficznym lebiegą i tego nie potrafię zrobic.

[....]
Tylko jak robili kocerty (i robią) ci biedni fotografowie, którzy używają analoga?
Ja się zgadzam, że pewnie AutoIso by się przydało i pewnie masę innych rzeczy.
Tyle że są ludzie dla których większość funkcji cyfrówek to przerost formy nad treścią zupełnie nie potrzebna do pracy. Więc nie dziw się, że niektórzy ironicznie reagują na tego typu podejście do tematu jak Twoje.
Po za tym Twoje narzekanie nie ma wiele wspólnego z tym o czym piszemy tu w tym wątku. Bo nie piszemy że 5D to megawypasiona puszka tylko o tym, że obrazuje w inny sposób niż pozostałe. Oczywiście każdy musi sam dojść do tego czy mu to potrzebne czy nie.

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
(....)
Powoli ta dyskusja zaczyna przypominać rozprawę o przewadze Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą.
Ta dyskusja jest taka od początku .