Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Mieszany widok

Domyślnie

Witam.
    Powiem Wam tak: jestem troche onanistą sprzetowym (tyczy sie to nie tylko sprzetu foto ale i innego).

Jesli chodzi o sprzet foto to nie ma sie co podniecac co soba prezentuje jeden czy drugi aparat. Bo powiem jeszcze raz co bylo mowione juz wiele razy: "zdjecia robi fotograf, a nie aparat" !
    Jak sie nie umie robic zdjec, a zwlaszcza ich odpowiednio skomponowac i nie umie sie ich obrabiac to nie pomoze nawet posiadanie 1Ds Marka III !

Widzialem wiele zdjec fotografow posiadajacyh 5D i eLki ktore nie dorastaly do piet zdjeciom z Canona 350D i przecietnych szkielek czy zdjeciom z Nikonow D40, D70 itp !

Wiec mysle ze nie ma sensu bawic sie w porownania jednego i drugiego aparatu, chociaz przy zakupie zawsze nalezy sprecyzowac do czego nam glownie ma sluzyc aparat bo zawsze mozna dokonac wyboru dobrego i lepszego.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez pawelxx ; 05-09-2007 o 10:39

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelxx Zobacz posta
    Witam.
    Powiem Wam tak: jestem troche onanistą sprzetowym (tyczy sie to nie tylko sprzetu foto ale i innego).

Jesli chodzi o sprzet foto to nie ma sie co podniecac co soba prezentuje jeden czy drugi aparat. Bo powiem jeszcze raz co bylo mowione juz wiele razy: "zdjecia robi fotograf, a nie aparat" !
    Jak sie nie umie robic zdjec, a zwlaszcza ich odpowiednio skomponowac i nie umie sie ich obrabiac to nie pomoze nawet posiadanie 1Ds Marka III !

Widzialem wiele zdjec fotografow posiadajacyh 5D i eLki ktore nie dorastaly do piet zdjeciom z Canona 350D i przecietnych szkielek czy zdjeciom z Nikonow D40, D70 itp !

Wiec mysle ze nie ma sensu bawic sie w porownania jednego i drugiego aparatu, chociaz przy zakupie zawsze nalezy sprecyzowac do czego nam glownie ma sluzyc aparat bo zawsze mozna dokonac wyboru dobrego i lepszego.

Pozdrawiam
    to moze zaczniemy porownywac fotgrafow jak i ich umiejetnsci maja sie do posiadanego sprzetu))
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    to moze zaczniemy porownywac fotgrafow jak i ich umiejetnsci maja sie do posiadanego sprzetu))
    Tyle że to jest subiektywne do granic możliwości i od razu prowadzi do wojen personalnaych. A cyferki w sprzęcie są dużo łatwiejsze do zmierzenia/przeczytania i porównania.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów