Może parę zdjęć młodych w pozycji choryzontalnej - wtedy różnica nie będzie zauważalna
Może parę zdjęć młodych w pozycji choryzontalnej - wtedy różnica nie będzie zauważalna
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
przy znacznych różnicach wzrostu młodych, pojawia sie problem z kadrowaniem do popularnego formatu ślubnego 15,2x21,6 cm, bo jest nieco inny niż proporcje z matrycy.
Wtedy trzeba dawać nieco większy margines na krótszym boku, bo czasem boli gdy trzeba przy portrecie ciachnąć albo czubek głowy wyższej osoby albo szyję lub brodę niższej ;-)
aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L
1. Wykorzystać perspektywę: pan zawsze na pierwszym planie, w ekstremalnych przypadkach fotograf na ziemi (warto czasem za wczasu pokopać, łopatę można potem wykorzystać jako statyw)
2. W ujęciach tylnych nie zjeżdżać kadrem poniżej kostek (obcasy pana!)
3. Skupić się na pośladkach pana, ewentualnie na garbie empatycznej pani
4. Prześledzić liczne galerie ślubne Toma Cruisa
5. Zachować powagę.
Ostatnio edytowane przez ewg ; 25-08-2007 o 18:42
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
ewg dobry jesteś
Jeżeli na siłę wyrównasz młodego do młodej albo zrobisz go wyższego od niej to takie zdjęcie będzie dla nich i rodziny bardzo nienaturalne. Pytanie czy oni takie zdjęcia chcą.
Podobno w łóżku się wszystko wyrównuje :-) I nie zapomnij pochwalić się efektami.
A ja mam parę młodą gdzie pani młod ajest w ciąży i chcą aby tej ciąży nie było widać. Co radzicie ciasne kadry? Sam tułów? Na wprost? Photoshop?![]()
szeroki kąt i młoda zawsze za młodym (przerysowania)a tak poważnie to dokładnie za LemonR-em.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
w którym miesiącu młoda jest a w którym będzie na ślubie?? jak ślub odległy to pożyczyć suknię i zrobić choć plener już jutroa tak poważnie to robię slubne od roku a miałem już 3 pary ciężarne (widać jestem ostatni który ma wolne terminy
) i żadna jakoś się nie przejmowała...
a dwie z nich miały takie suknie co skutecznie tuszowały brzuszek...
![]()
Ostatnio edytowane przez marekb ; 26-08-2007 o 21:35 Powód: Automerged Doublepost
prosze o sugestie - moja pryszla ma 176cm a ja 164cmmoze obstsaluje sobie buty na koturnie u szewca?
5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568
Moja Szfagierka była w 5 miesiacu ciązy na slubie i miała suknie w której nie było widac ciąży.