Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: EOS 40D polski/amerykanski

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Ja mam szklo 85/1.8 przywiezione z USA i nie wydaje mi sie aby były gorszej jakości wręcz odwrotnie, moze ze wzgledu na napis MADE IN JAPAN a nie MADE IN CHINA :] .zobacze co bedzie z 50/1.4 ...
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartineZ.oom Zobacz posta
    Idąc tym tropem można stwierdzić, że samochody, które są tam tańsze niż w Europie, są także składane z gorszej jakości części :-D
    No to tym tropem zaszedłeś w slepą uliczkę trafiajac po drodze kulą w płot
    Bo samochody to akurat są (na ogół) rzeczywiscie inne w EU i USA! I nie chodzi tylko o światła. W USA sa inne przepisy jesli chodzi o emisję spalin jest inne paliwo (mniej oktanów), inne przepisy dotyczace bezpieczeństwa. Koncerny samochodowe oszczędzają gdzie mogą. No i w USA są inne drogi i gusta. Chodzi raczej o komfort a nie dobre prowadzenie na wąskich górskich drogach (=> czesto inne zawieszenie).

No ale optyka to optyka - IMO taka sama na calym świecie.

Co innego body - te mają (mogą mieć) drobne róznice w EU, USA i Japonii. Sam mam Canona A2 (sprzedawanego tylko w USA). Jest to EOS 5 bez eye control i czegoś tam. A np Japoncom Canon czesto dawał datowniki
    Ostatnio edytowane przez nor ; 27-08-2007 o 09:41

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Bzdury na resorach

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Te "bzdury" to do mnie? Dzis piatek i mam chwilke - mozemy pobic trochę piany - które moje twierdzenie jest bzdurne?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nor Zobacz posta
    Te "bzdury" to do mnie? Dzis piatek i mam chwilke - mozemy pobic trochę piany - które moje twierdzenie jest bzdurne?
    Znaczy juz mam wam zamknac watek za bicie piany?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Co do lensów, to właśnie w stanach jest dokładniejsza kontrola jakości...
    Musze sie z tym zgodzic. Wszystkie obiektywy sprowadzone ze stanow to byly zyletka, w przeciwienstwie do polskiej dystrybucji :/

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Eos 5 w wersji na rynek USA nie miał eye control i drabinki ekspozycji - ale to ze względu na ograniczenia patentowe. I nazywał się A2. Ale nie słyszałem później o podobnych przypadkach dla innego sprzętu. Co do różnicy cen między Europą a USA - różnica ta nazywa się VAT!

sv
    Guest

Domyślnie

Różnica w cenie to nie tylko VAT. Pozostaje jeszcze różnica w kursie $/euro. Przy takim 1ds to dosyć spora różnica czy zapłacisz 8000 $ czy 8000 euro

Domyślnie

Oczywiście - masz rację, tylko jednak te 22% okrutnie podbijają cenę. A w Japonii EOS 40D samo body ma kosztować ok 139 tys jenów, co wychodzi około 820 euro...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów