Spadl mi z metrowej wysokosci murku i odbijajac sie 4x (na okolo 50cm wys.) od kamiennego stoku wpadl do jeziora, gdzie sie kapal okolo 4-5 minut na gl. 2 metry. Od wtorku rano jeszcze nikt z "inzynierow" Canona nie zdazyl zagladnac do niego... Wiem tylko, ze za godz. biora 60 funtow + czesci (jesli beda potrzebne).
Martwi mnie to, ze w srodku caly ten czas jest woda (wiec elektronike moze szlag trafic), probowalem go osuszyc przez ost. weekend, ale dalej widac bylo krople wody m-dzy soczewkami.
P.s. A zal mi bylo pare funtow/m-c, zeby sobie sprzet ubezpieczyc...
Canon DSLR i "L"ki
Uu to wpolczucia...ile u was kosztuje ubezpieczenie takiego szkielka? U nas chyba jeszcze nie da sie sprzetu ubezpieczyc co nie? nie jestem na czasie wogole...
Hehe wiem Pikczerale tak chcialem sie doinformowac
![]()
Dzieki za link z lista
Wejdz na ta strone i kliknij na "View premiums". Wszystko stanie sie jasne. Nie, nie jest to drogo (przynajmniej dla mnie)...
Canon DSLR i "L"ki
no fajnie kurcze u nas przydaloby sie cos takiego
Zapomnialem dodac, ze to ubezpieczenie jest tylko dla "residents" wiec jak niektorzy tutaj nie maja statusu rezydenta, to nie moga ubezpieczyc... Ale istnieja inne mozliwosci, np. czasem wraz z kontem w banku (np. Barclays) mozna dostac ubezpieczenie (tylko z tego co pamietam to trzeba troszke kombinowac, ze np. sprzet zostal uszkodzony w czasie wycieczki, lub w domu...).
Canon DSLR i "L"ki
tzn wiesz mnie bardziej interesuje jak to u nas wyglada ... ogole czytalem ze slabo...
no coz, juz wiem jaki koszt naprawy:
No coz, moglem sie spodziewac, ze ktoras z soczewek poszla sie jebac. Zeby bylo smieszniej, to tej uszkodzonej nie odsylaja (ciekawe czemu?).Ent item serialno. price total GBP
001 LENS EF 35MM 1.4L USM XXXXX 306,89
DamageReas.: ESTIMATE - DUE TO LIQUID DAMAGE
UNIT REQUIRES LENS ELEMENTS,
CLEAN OUT TRACES OF WATER, CLEAN & TEST
24/8/07 RGB
Professional/CPS-Service 90,00
LENS, G5
LENS, G4
LENS ASS'Y, 3RD GROUP
LENS, G2
LENS, G1 216,89
accessory.....: BOX, 2X CAPS,
999 dispatch costs 5,00
Net total . : 311,89 VAT: 17,50 %: 54,58 Total : 366,47 GBP
Juz zaplacilem, teraz ide ubezpieczyc sprzet...![]()
Canon DSLR i "L"ki
no to nie jest az tak tragicznie jeszczeto zycze powodzenia zeby dzialal jak nalezy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
"...sprzet wysokiego ryzyka...wiec nie ma takiej mozliwosci...ewentualnie w mieszkaniu" tak to sie u nas zalatwia sprawe...takie info zawsze dostaje bleh
Ostatnio edytowane przez Shutterway.pl ; 24-08-2007 o 13:22 Powód: Automerged Doublepost