Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: 35 F1.4 L czy 135 F2 L + 50 F1.4

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie 35 F1.4 L czy 135 F2 L + 50 F1.4

Hey
    kurcze myslalem ze nigdy nie napisze takiego postu a jednak hehe
    dylemat mnie ogarnia ... tak wiec mam pelna klatke + 24-70 i 17-40 i chce kupic sobie szkielko do slubow czy tez do pomieszczen o slabym owietleniu...myslalem zeby kupic 35 L caly czas ale z jednej strony mam podwojne pokrycie tej ogniskowej (fakt ze to naprawde zachecajace szklo no i staloogniskowa o super swietle) i zadnego szkielka o dluzeszej ogniskowej niz 70mm...a za ta cene moge kupic 135 L oraz 50 f1.4. tyle ze co byscie mi doradzili wy posiadacze tych szkielek. fakt ze kiedys przyjdzie czas na obydwa ale to nie na raz help

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Jednego 2 nie da się zastąpić, luknij w foldery ze swoimi ślubami zobacz co Ci brakuje i kupuj...

A osobiscie sprzedałbym 24-70 i kupił wszystkie 3, w moim przypadku po kupnie stałek 24-70 wyladował w kartonie.

Pzdr.

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Jednego 2 nie da się zastąpić, luknij w foldery ze swoimi ślubami zobacz co Ci brakuje i kupuj...

A osobiscie sprzedałbym 24-70 i kupił wszystkie 3, w moim przypadku po kupnie stałek 24-70 wyladował w kartonie.

Pzdr.
    no wlasnei wiem ze sie nie da ale wszystko z czasem hehe

a podaj adres gdzie moge fotki zobaczyc

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shutterway.pl Zobacz posta
    no wlasnei wiem ze sie nie da ale wszystko z czasem hehe

a podaj adres gdzie moge fotki zobaczyc
    Osobieście proponuję Ci takie rozwiązanie, jeżeli nie chcesz się pozbyć 24-70 i 17-40, to zdecydowanie kupuj 135 f/2 - jest to szkło naprawdę wybitne.Natomiast w miejsce 50 f/1.4 proponuję Tobie nieco dłuższą ogniskową mianowicie 85 f/1.8 o nieporównywalnie lepszych walorach niż standard, boweim bije 50 f/1.4 na głowę pod każdym względem. Oba szkiełka do slubów doskonale sprawdzają się we współpracy z 5D.

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

o hm dzieki nawet tej opcji nie bralem pod uwage...hmm no warte przemyslenia ale kurcze bardziej mi to swiatlo odpowiada w 50 mm

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Weź pod uwage ze 1.4 w 50 jest b.słabe, nie wiem jak 85 przy 1.8.

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

witaj
    ja na twoim miejscu brałbym 135/2 L i 50/1.4
    z tego co piszesz to masz juz 5D+24-70/2.8L -zoomem oblecisz cały kościół wspomagajaąc sie czasami 50/1.4,natomiast na plenerek 135/2L bedzie idealnym rozwiazaniem
    w razie czego jakbys skusił sie na 35/1.4 L to słuze pomocą.

Domyślnie

Sam powinienes wiedziec czego ci trzba czego brakuje , ja bym bral 35 1,4

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Rozumiem te dylematy Shutterway.pl mam 35/1,4 i jest moim zdaniem najlepszym szkłem szerokokątnym ( razem z 5d) - do ślubów i przy zastanym świetle super , mam też 135/2 z kolei do portretów bardzo ekstra .Sam musisz zdecydować .... jedno co Ci radzę nie oszczędaj na jakości szkieł ... przerabiałem to już ( miałem sigmy ...) i teraz same eL-ki i jestem w końcu zadowolony.
    Jeszcze jedna rada na koniec : testuj obiektywu przed zakupem 5d to wymagające body i nie zawsze każdy egzemplarz L dobrze współpracuje

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

dzieki koraf chyba narazie jednak zdecyduje sie na 50 f1.4 i 135 a pozniej 35 dopiero

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów