Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Kupić canona czy fuji?

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

co do stabilizatora to dobrze go mieć .
    nie jest niezbedny ale czasami sie przydaje w niektórych sytuacjach gdzie jeszcze nie trzeba sięgać po statyw (który i tak polecam zakupić)
    mam takie przysłówko lepiej mieć i nieużywać niż nie mieć i zaszłaby konieczność użycia.

Kupisz , wczujesz sie w fotografię , porobisz zdjęcia w różnych warunkach , w jednych będziesz fotografowała często , w innyc rzadziej a w innych wcale i później będzie wiadomo czy aparat zaspokaja potrzeby czy potrzebne jest coś innego. a wtedy to jak już będziesz wiedziała jakie elementy Ci nie pasują to będzie o wiele łatwiej już dobrać "idealny" aparat

ja w swoim stabilizacji nie mam - ale jak wybieram się na fotografowanie czegoś gdzie wiem ze moze być zdjęcie poruszone to obowiązkowo zabieram statyw.

Problemem są tu miejsca gdzie zbytnio nie mozna się wciskac ze statywem , lub wazniejsze:
    zdjęcia nieoczekiwane w złych warunkach -gdzie obiekt jest poza zasięgiem lampy błyskowej , lub nie mozna jej uzywac- wtedy stabilizator może pomóc.- ale w moim przypadku prawie nie mam takich nieoczekiwanych sytuacji . a nawet jeśli się pojawi to zamiast stabilizatora używam trybu seryjnego - 2 czy 3 w serii mam już zazwyczaj nieporuszone. ale ja mam zoom 4 , a przy 10 to juz nie jest tak różowo

czyli reasumując ponownie:
    zależy od warunków w jakich będziesz fociła - byc może ciągle będziesz z tego korzystała , a być może ani razu w zyciu nie odpalisz tej funkcji

aha , jeszcze do 5600 - też bym go nie brał
    po pierwsze starszy model , po drugie starsza i gorsza matryca
    a po trzecie i najważniejsze -> WYGLĄD
    6500 wygląda bardzo profesjonalnie a ten 5600 jakoś dziwnie.
    no i ten zoom manualny na pierścieniu w 6500
    Ostatnio edytowane przez Makudonarudo ; 24-08-2007 o 20:13

Uprawnienia umieszczania postów