Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Kupić canona czy fuji?

ananas
    Guest

Question Kupić canona czy fuji?

Witam! jestem nowym forumowiczem, wiec przepraszam jeżeli podobny temat pojawił sie już miliony razy, ale nie radze sobie z przeszukiwaniem tych wszystkich forumowych wiadomości- zatem do rzeczy- zastanawiam się nad kupnem canon s3 is i fuji 6500 i za skarby świata ani chiny ludowe nie mogę się zdecydować. Jestem początkującym amatorem (-ką dla ścisłości), więc zależy mi na aparacie z którym można już "coś zrobić". Moja wiedza opiera się na przeszukiwaniu for internetowych, czytaniu recenzji i oglądaniu przykładowych zdjęć- wybrane aparaty są wynikiem właśnie takich działań. za fuji przemawia również cena- od jutra w media 899zł.
    Dlatego BARDZO PROSZĘ o pomoc bardziej niż ja zorientowanych w temacie forumowiczów. Jeżeli macie jakieś inne propozycje do ok 1300zł to walcie, wcale się nie wstydźcie!!! Pozdrawiam

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Pomacaj przed zakupem.... to napewno. I poczytaj o S3... bo już było kilka ciekawych wątków o wadach właśnie stabilizacji

Ja bym osobiście brał Canona, macałem i leży mi w łapie, ze zdjęc też byłem zadowolony. A na początek napewno styknie
    Ostatnio edytowane przez M.I.K ; 23-08-2007 o 11:14
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

ananas
    Guest

Domyślnie

dziękuję. dziękuje! czytałam wiele o canonie i początkowo to był właśnie mój typ, ale dziś jakoś przyszedł mi do głowy ten 6500 (wcześniej myślałam o 9600 ale z opinii wynika, że nie ma on dużej przewagi nad 6500)- co mnie skłania ku fuji, to wysokie iso, które jednocześnie podobno się sprawdza. jeśli chodzi o canon'a , to plusem jest obrotowy monitor- reszta funkcji obu aparatów nie będzie na razie decydująca dla takiego amatora jak ja (chyba że taki amator jak ja jeszcze nie wiem, ze będą ). no i canon jest mniejszy.... ale fuji tańszy. help!

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Tak jak przedmówcy - pomacaj przed zakupem, poczytaj opinie innych userów. Z tego co wiem, to na www.cyberfoto.pl dużo informacji można znaleźć na temat kompaktów, hybryd, luster, jest tam poza tym dużo sampli... no z tym, że z cyberfoto cos sie stało, nie mogę od kilku dni wejść na ich stronę.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ananas Zobacz posta
    co mnie skłania ku fuji, to wysokie iso, które jednocześnie podobno się sprawdza.
    przy Fuji zwróć uwagę jeszcze na szeroki kąt (eqv. 28mm) oraz mechaniczny pierścień zmiany ogniskowej (zoom).
    To dwie bardzo cenne rzeczy w aparacie, które ten Fuji ma, a Canon niestety nie.

jeśli chodzi o canon'a , to plusem jest obrotowy monitor-
    i to jest chyba jego jedyna przewaga nad Fuji.

no i canon jest mniejszy.... ale fuji tańszy. help!
    same wymiary z netu to nie wszystko.
    warto się zapoznać ze sprzętem w sklepie.
    ale IMHO Fuji jest tu zdecydowanym faworytem.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 23-08-2007 o 11:40
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

tak z porównania na necie widze ze chyba fuji s5600fd (pisze dokładna taką nazwę bo taki porównywałem) jest lepszy.
    I bardziej mi się podoba.. ale to subiektywna ocena
    i jednak lepsze oceny zbiera. a całe to Is chyba nie jest aż tak potrzebne jeśli nie jestes jakąś AA (bo ręce Ci się nie trzęsą aż tak bardzo...)
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    tak z porównania na necie widze ze chyba fuji s5600fd (pisze dokładna taką nazwę bo taki porównywałem) jest lepszy.
    Jak już porównujesz w necie to porównuj DOKŁADNIE!
    http://www.dpreview.com/reviews/comp...5200z&show=all
    uwaga also know as:

S5600 to kompletnie co innego niż S6500

i S5600 to kiszka. Niezły jest S6500
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał Awatar danny
    Miasto
    Haga (NL)

Domyślnie

polecalbym popaczac o tu:
    http://www.digitalkamera.de/Testbild...owHersteller=0
    jesli sa - sciagnac probne fotki... moze pomoze w decyzji ktory bardziej pasuje....
    analog i prajmy.
    cyfra gdzieś w kącie.

vegas74
    Guest

Domyślnie

pstrykam fotki S3IS od kwietnia br - (raczej) same PLUSY - minusy minimalne, wręcz detale (ISO 800;-)) - zabawa zaczyna się przy ręcznych ustawieniach:-P - a jest się czym pobawić - polecam:smile:

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Widzialem zdjęcia z Fuji f20 (matryca jest chyba ta sama co w tym 6500)
    szumy owszem mniejsze ale kosztem szczegółów. i na co niekoych zdjęciach jakieś takie dziwne ziarno było.
    ale za malo mialem fotek z tego aby odpowiednio porownac , mi matryca z tego f20 zbytnio nie przypadla do gustu w gorszych warunkach.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów