aha na pewno macie rację, dzięki za sugestietylko teraz obiektyw mi potrzebny nie za drogi
nie będę wysyłał zdjęć do agencji tylko będą po meczu na stronie wrzucone
![]()
aha na pewno macie rację, dzięki za sugestietylko teraz obiektyw mi potrzebny nie za drogi
nie będę wysyłał zdjęć do agencji tylko będą po meczu na stronie wrzucone
![]()
Z dołu można fajnie robić: przyjęcie, trenerów, jakieś pady na ziemię, jeśli można stanąć za linią tylną (nie usiąść) to w przypadku siatkówki mężczyzn istnieje szansa na fotografowanie ataku/bloku.
w przypadku kobiet już nie.
ale ogólnie - jak wyżej.
atak najlepiej fotografować z nad siatki
Ta zasada chyba sprawdza się wtedy kiedy mamy presję czasu. Jerśli robimy zdjęcia dla siebie, można zawsze wymyślić coś nowego. Fotografując dla klubu, (będąc na całych zawodach) można zawsze poświęcić trochę czasu na eksperymenty. Ja zawsze jestem 1-1,5 seta i szybka wysyłka do agencji. To niestety trochę zabija radość fotografowania. Co mecz to samo...![]()
5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
www.maciejkuron.pl
fajnie że jest tu tylu doświadczonych fotografów, tylko panowie, moglibyście coś doradzić początkującemuco myślicie o kupnie używanego obiektywu?
najpierw muszę wiedzieć czego szukać, dlatego proszę was o pomocmyślę że byłaby możliwość sprawdzenia.
Mi sie na siatkowce 70-200 2.8 IS L swietnie sprawdza... ale podejrzewam ze nie spelni kryterium ceny.
A lubie robic (na szczescie dla siebie) wlasnie ataki/bloki. Ciekawe jak bedzie wygladac nowa hala Politechniki(na poprzedniej mozna bylo bezproblemowo chodzic dookola boiska nawet nie majac akredytacji). Jak bedzie balkon jakis to sprobuje tam.
Tak jak vitez powyżej (bez IS). Doradzać się nie podejmuję.
no ja niestety 5 tysięcy na obiektyw nie mam
chyba będę polować na Canona 70-210/3.5-4.5 USM. Co myślicie o tym sprzęcie?