Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Wątek: SIGMA 70-300 APO DG cs. TAMRON 70-300 Di LD minitest

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Też się przymierzam do ktoregoś z wymienionych szkieł i wydaje mi się bardziej opłacalny zakup Tamrona, zważywszy, że to tylko obiektyw przejsciowy. w testach wypadły bardzo podobnie, jedyną różnicą była aberracja chromatyczna, bo w sigmie trzymala dobry poziom do 200 mm, a potem wzwyż przeskoczyła nawet Tamrona, ktorego aberracji nie można zaliczyć do najnizszych, ale trzymanych na stałym poziomie. W sumie Tami jest tanszy o 2 stówki, wiec raczej w tych cenach to niczego wiecej nie można sie spodziewać. trzeba tylko znaleźć jakis standardowy zoom, ale to w innym watku;-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

ja stwierdzam ze najlepiej to kupic uzywanego tamrona 70-300..
    to jest na prawda klasa obiektywow przejsciowych i szkoda mi wydac 7-8 stówek na cos co sprzedam niedlugo
    najpierw uzywany tamek, potem L

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    to jest na prawda klasa obiektywow przejsciowych i szkoda mi wydac 7-8 stówek na cos co sprzedam niedlugo
    Mam dokladnie to samo podejscie:smile: zwłaszcza, że juz od niewiele ponad tysiaca zlotych zaczynają sie szkła Sigmu klasy EX i Tamrona SP. przy czym są to standardowe zoomy i do dobrego tele trzeba jeszcze nazbierać
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów