Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: SIGMA 70-300 APO DG cs. TAMRON 70-300 Di LD minitest

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Bo z canonami nigdy nie wie, oj nie wie sie,
    czy dobrze jest czy moze jest, moze jest już zle

taki przerywniczek

co do kita to jest to szklo legenda
    dla jednych dobre dla innych koszmarne
    jak trafisz na dobra sztuke to jestes zadowolony
    widzialem tu fotki porownujace do tamrona 2.8 i nie widzialem roznic kolosalnych

poprostu z canonami to nigdy nic nie wiadomo, trzeba miec reke do zakupu albo focus test chart

Domyślnie

Było juz pare wątków sigma vs tamron, i tam bez wahania kazdy wybrał sigme, nawet kolega Cichy Cos się zmieniło widze???

Wczesniej narzeniaka byly na AF Tamrona, w koncy w obu nie sa precyzyjne ale ale... kolory z sigmy bardziej trafiały do gustu, ostrosc takze... hmmm :/

Tamron czy Sigma, albo inaczej Tamron i Raynox czy goła Sigma

Zobacze czy Pani w Fotojokerze mnie uraczy którymś z nich do popstrykania na miejscu.

Pzdr.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubert01 Zobacz posta
    Było juz pare wątków sigma vs tamron, i tam bez wahania kazdy wybrał sigme, nawet kolega Cichy Cos się zmieniło widze??? .

Oczywiście, bo starsza wersja Tamrona była nieporównywalnie gorsza od Sigmy, teraz to się nieco wyrównało, lub jak niektórzy wolą, zmieniło.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

wcześniej wygrywała sigma bo wszyscy chyba porównywali ja do starej wersji tamrona....teraz chyba poziom sie wyrównał...nie mam żadnego z tych obiektywów ale zastanawiam sie nad tamronem z powodu jego ceny...

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

testowalem sigma jak i tamrona - wybralem tamrona a to dlatego ze jest bardzo porownywalny do sigmy a za to ma ciut szybszy af, no i w porowniu do sigmy tamron zadziej sie myli
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Domyślnie

Klawo by było gdyby przy okazji takich testów osoby które dane szkiełka posiadają mogły powklejać swoje zdjęcia. Tak dla potomnych...

Wątek by się nieco rozwinął a i mozna by pokazac na co stać takie szkiełka (lub/i fotografów czyli obojętnie co kupisz i tak przy odrobinie umiejetnosci niejednej Lce zblednie czerwony pasek

Edit:
    http://www.pixel-peeper.com/adv/?len...none&res=3&p=1

...albo cos mam nie tak z monitorem albo te zdjecia jakos dziwacznie odszumiane/wywoływane są :/ otwórzcie np. tą dzewczynke w czerwonej sukience nad morzem i przyjrzyjcie sie jej twarzy :/
    Ostatnio edytowane przez Hubert01 ; 27-08-2007 o 22:58

NiN
    Guest

Domyślnie

no w sumie tamron sie postaral, jednak wysoka abberacja i mocne bliki jakos mnie nie przekonuja :/ wiem ze to zawse 200zl taniej jak za sigme , no ale jakos wiekszosc na nia stawia

Domyślnie

A co z Canonem 75-300 f/4.0-5.6 III USM??
    jest on ciut droższy od sigmy a USM to jednak USM

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NiN Zobacz posta
    wiem ze to zawse 200zl taniej jak za sigme , no ale jakos wiekszosc na nia stawia
    JKM Korwin chyba teraz by odpalił: Demokracja to dyktatura ciemnych mas! - Yyyyy, ale ja mniej patetycznie - otóż chyba po to był powyższy test (choć skromny to jeden z nielicznych, jeśli nie jedyny taki) - żeby się przekonać, czy różnica cen obu szkieł wystarczająco pokrywa nakłady marketingowe Sigmy wobec niemal braku takowych po stronie Tamrona - Wg mnie niestety (dla demokracji) pokrywa z nawiązką. ;-)
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Zablokowany

Domyślnie

Powiem szczerze, przez ostatnie 3 tygodnie byłem zmuszony używać tej sigmy. Nie wrócę do niej za żadne skarby. AF to jest dramat, ogniskowa powyżej 200 - koszmar. Bokeh - brrrrr. Ostrości idealnej często nie uzyskiwałem nawet przymykając do F 15. Dla pstrykających niedzielnie jest znośna, dla focących jakąkolwiek akcję - nie polecam. Kiedyś miałem taką bez APO, teraz po 14 dniach z APo moje odczucia są podobne.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów