to juz jest przegiecieNadesłane prace jak też prawa autorskie przechodzą na własność organizatora konkursu.?
![]()
![]()
to juz jest przegiecieNadesłane prace jak też prawa autorskie przechodzą na własność organizatora konkursu.?
![]()
![]()
Tak, tylko że w konkursie o którym wspomniałem nie doszukałem się takiego zapisu.
Zdjęcia robię dla przyjemności a nie dla kasy czy splendorów ale dlaczego mam się pozbywać prawa autorskiego do zdjęcia tylko dlatego że wysłałem je na jakiś głupi konkurs
Wśród wyróźnień na konkursie widziałem tez zdjęcie Marcina Karetty http://www.czaplon.most.org.pl/p/galeriakaretta.htm więc mam nadzieję że jako doświadczony fotogram dał im do wiwatu - no chyba że znane nazwiska potraktowali z szacunkiem
Jak sie dopominali oryginalu i zrzeczenia autorskich praw majatkowych to proste pytanie w dokladnie takim stylu : "Moj prawnik ma do Panstwa pytanie: na jakiej podstawie? " powinno wystarczyc.Zamieszczone przez perlpa
Jesli na pewno nie bylo takiego zapisu w regulaminie to powinni sie odczepic - straszenie "swoim prawnikiem" bywa zaskakujaco skuteczne 8)
Ja szczerze mowaic nawet bym sie nie powolywal na prawnika, to jest tak oczywiste ze tylko pusty smiech pozostaje. Na kaze zadanie tego typu mozna reagowac propozyjca konkretnej sumy w zamian za prawa i tyle. Jak chca za darmo to nie ma o czym rozmawiac, a ich potencjalne zadania tyle mnie obchodza co zeszloroczny snieg.
Dostalem odpowiedz ;-)
Witam panie Jakubie,
Dziekujemy za odpowiedz i informacje o cenniku sugerowanym przez ZPAF.
Oczywiscie zdajemy sobie sprawe, ze stawki, które proponujemy sa skromne.
Nie wynika to jednak z faktu, ze nie doceniamy naszych wspólpracowników. Po
prostu jestesmy nowym pismem na rynku i nasz budzet jest ograniczony. Mamy
nadzieje, ze gdy pismo zacznie przynosic dochody, wzrosna równiez honoraria
naszych autorów.
Zalujemy, ze odrzuca Pan nasza oferte, ale oczywiscie rozumiemy Pana.
Eee, lipa, myślałem że będą się oburzać i w ogóle - a tu takie nudy :-D
Co to za czasopismo ?Dostalem odpowiedz
Playboy, wszystko by sie zadzaloZamieszczone przez Nemeo
![]()
![]()
http://www.kot.net.pl/Zamieszczone przez Nemeo
Dwumiesiecznik, aktualnie konstruuja 3. numer ;-)
Jeden z portali internetowych wynajmujący serwery chciał kupić ode mnie 3 fotki z prawami majątkowymi. nie interesowała ich inna transakcja.
Zaproponowali mi 15 zł za wszystkie 3 szt![]()