Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: LENSPEN -Problem

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie LENSPEN -Problem

Witam!

Kupiłem ostatnio LensPen'a . Świetne urządzenie godne polecenia- jednak po pewnym czasie pojawiał sie problem - mianowicie końcówka czyszcząca zczeła zostawiac smugi . Pojawiło sie to dokładnie po wyczyszczeniu z tłustej plamy filtru polaryzacyjnego ( tzn filtr ten wyczyściłem idealnie ale na kolejnym szkle które polerowałem pojawiały się smugi - tak jakby tłuszcz z polara został przeniesiony na na końcówkę czyszczącą, która zaczeła go rozmazywać.

Pytanie moje jest takie czy końcówkę tą da się jakoś wyczyścić ( nie wiem spirytusem wrzątkiem ...?? ) Lenspen'a mam dopiero kilka dni i wydaje mi się ze to stanowczo za krótko żeby kupować następnego

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Ja mam jednego od 3 lat bodajże i dalej czyszczę nim optykę(firmy Hama), tylko u mnie metoda czyszczenia jest inna, najpierw pec-pad + eclipse lub chemax3 i polerka na mokro aby wyczyścić tłuste plamy, zaschnięte kropelki itp, później polerka lenspenem i szkiełko/filtr wygląda jak z fabryki. Kilka miesięcy temu kupiłem 2ego i bardzo szybko zaczął mazać zamiast czyścić, dałem 2 krople eclipse na końcówkę i problem znikł.

Pzdr.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

kluczowe dla Lenspena jest zakładanie po użyciu zatyczki i obrócenie jej. Wówczas następuje odnowienie powierzchni czyszczącej. Sam Lenspen powinien wystarczyć na stosunkowo długo, lecz oczywiście nie jest niezniszczalny

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Ja mam jednego od 3 lat bodajże i dalej czyszczę nim optykę(firmy Hama), tylko u mnie metoda czyszczenia jest inna, najpierw pec-pad + eclipse lub chemax3 i polerka na mokro aby wyczyścić tłuste plamy, zaschnięte kropelki itp, później polerka lenspenem i szkiełko/filtr wygląda jak z fabryki. Kilka miesięcy temu kupiłem 2ego i bardzo szybko zaczął mazać zamiast czyścić, dałem 2 krople eclipse na końcówkę i problem znikł.

Pzdr.
    dzieki sposób wydaje się faktycznie skuteczny !!

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    kluczowe dla Lenspena jest zakładanie po użyciu zatyczki i obrócenie jej. Wówczas następuje odnowienie powierzchni czyszczącej. Sam Lenspen powinien wystarczyć na stosunkowo długo, lecz oczywiście nie jest niezniszczalny

OOO i o to chodziło

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    OOO i o to chodziło
    Grunt to dobre i wygodne rozwiązania

Uprawnienia umieszczania postów