Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Prawo a AKTy???

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    ja tam jarze, ale nie o to mi chodzi :-) mnie chodzi o kwestie formalne :-)

W prawie nie może być tak, że jeden jarzy tak, drugi inaczej, a trzeci wcale.
    Jesli definicja mówi, ze narządy mają byc w ruchu, a na zdjęciu przecież w ruchu nie są, no to ktoś może się odwołać i powie, że oni na tym zdjęciu tak sobie tylko pozowali i ruchu nie było.
    rozumiem. moj blad, bo zrobilem skrot myslowy zamiast napisac wprost, ze powinien byc widoczny tzw. stosunek plciowy.

i tu rownie dobrze moze zaczynac sie uznaniowosc, bo zdefiniowanie tego co nalezy rozumiec pod pojeciem "stosunek plciowy" wymagaloby albo regularnie aktualizowanej listy "pozycji", albo bardzo dobrej definicji. a mimo to, koniec koncow, to sie otrze o sad, ktory oceni czy to co widac na danym zdjeciu/ujeciu rzeczywiscie jest czy nie jest

swoja droga, to ide o zaklad, ze prawnicy ktorzy nad tym siedzieli, musieli miec rowna beke kombinujac jak tu "ladnie jezykowo" opisac jakie bara-bara wolno a jakie nie
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

w sumie to najpierw przydałoby się zapytać modelki/modela czy zgadza się na taka forme prezentacji (chyba ze umowa zostala juz wczesniej podpisana)
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

ja wczoraj robiłem fotki na występie cheependeyls
    zastanawia mnie co mogę publikować .
    czy widowni trzeba zamazywać twarze .. ?
    tym które wychodziły na scenę też .. ?
    bo cheependejsom to rozumiem że nie .. bo widzieli że robie i że jestem z gazety
    Eos system

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasus Zobacz posta
    ja wczoraj robiłem fotki na występie cheependeyls
    zastanawia mnie co mogę publikować .
    czy widowni trzeba zamazywać twarze .. ?
    tym które wychodziły na scenę też .. ?
    bo cheependejsom to rozumiem że nie .. bo widzieli że robie i że jestem z gazety
    generalnie, ustawa mowi o tym, ze musisz miec zgode jesli osoba nie jest publiczna a jest rozpoznawalna na ujeciu personalnie, nie jako element jakiejs zbiorowosci. tutaj kwestia moze byc dyskusyjna, z przewaga na "personalnie" tytulem charaktery takiego wydarzenia.

jakby nie kombinowal - przyciemnienie albo rozmazanie wiele pracy nie kosztuje, a oszczedza zmartwien. tak ze: "do Szopy hej pasterze!"
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

zapraszam na www.digart.pl akt jest osobna kategoria nie trzeba klikac ze sie ma ukonczone 18 lat ale zbyt pewne zdjecia robia do widzenia
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów