Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: coś do 400d

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jak sale gimnastyczne .. światło takie sobie .. Sigma 17-70 ma 2,8 pomiędzy 17-22 jakość jak za tą cene przyzwoita a i zakres superowy zrobisz tym i portret i krajobraz .. itd.. poczytaj nt. tego obiektywu myślę że b.dużo padło na jego temat !!

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

tokina 12-24 > 1000 zł
    oraz canon 50 1.8 ok. 400 zł
    i pozostaw sigmę
    na poczatek
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Coś już napisał
    Miasto
    węgierska górka

Domyślnie

Dzieki wielkie za rade, też się raczej skłaniam do sigmy 17-70

Bywalec Awatar Elajasz
    Miasto
    Żmigród/Wrocław

Domyślnie

a ja polecam Tamrona 28-75. pole widzenie to jakies 75 - 32 stopnie, a wiec w porownaniu do kita, ktory ma 75 - 27 stopnia jest ok. Obiektyw jasny wiec zarowno na salach gimnastycznych jak i w klasach sie sprawdzi. Do tego do portretow rewelka (nie liczac Tokiny to jest w tym przedziale cenowym chyba najlepszy) . Sam uzywam tego szkal z 400D i powiem ze jest ok.
    pozdrawiam
    Galeria na CB

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z jakiej choinki żeście się dzieciaki urwali z tym polem widzenia? Tamrona podają dla FF, a kita dla cropa. Już nie wiem, czy mnie bawi, czy wkurza, jak analfabeci fotograficzni biorą się za doradzanie. Ogniskowa jest parametrem stałym i nie zależy od wielkości matrycy, ale kąt widzenia przy danej ogniskowej zmienia się wraz ze zmianą wielkości matrycy.
    A teraz zobaczyłem, ze kolega Elajasz ma obydwa szkła i nie widzi istotnej różnicy w polu widzenia...
    Ostatnio edytowane przez fret ; 22-08-2007 o 15:49

Bywalec Awatar Elajasz
    Miasto
    Żmigród/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    ...
    A teraz zobaczyłem, ze kolega Elajasz ma obydwa szkła i nie widzi istotnej różnicy w polu widzenia...
    ja nie napisalem ze nie widze roznicy w polu widzenie - roznica sama sie rzuca, ja tylko podalem suchy parametr, wiec nie wiem czemu sie przyczepiasz do mnie.
    co do obiektywu jaki potrzebuje autor tego tematu to na 100% bym wział Tamrona. mialem w reku ta sigme i raczej bym jej nie kupil.

_______
    chociaz w sumie moze ta sigma 17-70 nie jest taka zla - tak mnie naszlo bardziej uniwersalna a w sumie jakosci niezwyklej nikt od niej nie bedzie wymagal ponadprzecietnej
    Ostatnio edytowane przez Elajasz ; 22-08-2007 o 21:24
    Galeria na CB

Coś już napisał
    Miasto
    węgierska górka

Domyślnie

Wszystko jasne biore sigme 17-70 za tą kase raczej nic lepszego nie dostanę w takim zakresie choc naprawde wolałbym mieć ten zoomik wiekszy, ale trzeba iść na kompromis. Dzieki jeszcze raz za rade.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów