Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Sklepy w Szczecinie

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie Sklepy w Szczecinie

Witam wszystkich. Chciał bym się dowiedzieć czy znacie jakieś sklepy warte polecenia gdzie można kupować sprzęt fotograficzny w Szczecinie. Obecnie przebywam w okolicach Krakowa i mam tu 3 sprawdzone ale na dniach przenoszę się w okolice Szczecina i tam też trochę zabawię więc aby nie kupować kota w worku i bawić się w przesyłki (L-ek nie kupuję na odległość) proszę o jakieś adresiki.

Domyślnie

O Szczecinie zapomnij, poza Fotojoker i Media Markt nie ma praktycznie nic, ale za to jest blisko do Berlina

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Kurcze, no to nie ciekawie, ale masz rację zawsze pozostanie Berlin a tam na pewno wybór duuuużo większy

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Zawsze możesz się bujnąć np. do Gorzowa do Fotoset
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Dzięki, co prawda do Gorzowa jest kawałek więc nie wiem czy bardziej nie opłaca się skoczyć do Berlina ale zawsze można wziąć to pod uwagę. Jeszcze raz dzięki.

Mariusz

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No nie załamujcie mnie... naprawdę nic nie ma?

Marzyłby mi się sklep, gdzie możnaby przymierzyć się do Tamrona 17-50mm (nie mam ochoty na wysyłkowe wymiany, bo to strata pieniędzy, czasu i nerwów). Nie ma nadziei?

Jest siakieś arcdeco w Policach, miał ktoś do czynienia?

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Ja polecam Fotooptykę, na Chodkiewicza 7. Jak jedziesz Piastów w kierunku Krzywoustego to po minięciu szkoły a przed Urzędem Pocztowym masz uliczkę w prawo. Dalej po lewej stronie na rogu masz sklep.

Dwa miesiące temu kupowałem tam eLkę 70-200 f/2.8, tydzień temu 40D z gripem. W Euro w Szczecinie powiedzieli, że ściągną eLkę w ciągu miesiąca, w Fotooptyce była z dnia na dzień i tańsza o kilka setek. Identycznie 40D. Jednego dnia zamówiłem koło 11, a drugiego była koło 14.

Z tym, że to są zamówienia, na miejscu praktycznie nic nie ma, więc musisz być zdecydowany. Można ściągnąć, wziąc do domu i przetestować, jak powody są poważne to mozna oddać i poprosić o nowy. Nic nie stoi też na przeszkodzie aby wziąć laptopa do sklepu i na miejscu porobić kilka zdjęć i je sprawdzić.

W Policach jeszcze gorzej, wiem bo mieszkam. Poza Avansem nic nie ma, a w tam niewiele. No chyba, że chcesz kupić małpkę.

Natomiast jeżeli gotów jesteś dorzucić trochę kasy to zamów sprzęt wsklepie internetowym Euro RTV AGD z opcją odbioru w sklepie. W Szczecinie jest 6 sklepów gdzie można odebrać.

Osobiście polecam jednak Fotooptykę, miła obsługa i szybko sprowadzany sprzęt. Żeby nie było, nie jestem właścicielem a szarym klientem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    O Szczecinie zapomnij, poza Fotojoker i Media Markt nie ma praktycznie nic, ale za to jest blisko do Berlina
    Fotojokera OIDP już nie ma...

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Fakt, Fotopajaca zlikwidowali z dnia na dzień. Jakiś rok temu. Klienci zostali poinformowani, że albo odbiorą sobie zdjęcia w Stargardzie, albo niech dzwonią i się umówią na odbiór w Szczecinie.

Taki sam problem był ze sprzętem kupionym w Fotopajacu. Sam niestety z gwarancję musiałem się telepać z Polic do Stargardu, raz by zawieźć, raz by odebrać.

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ciekawe, czy odbierając osobiście mamy wciąż prawo do zwrotu w ciagu 10 dni. Mnie to by bardzo urządzało, bo mógłbym spokojnie przetestować obiektyw, a do tego nie płacąc za przesyłkę zwrócić jeśli by mi nie odpowiadał. Niestety w Euro Tamrona akurat nie mają.

Fotooptykę pamiętam jeszcze z Obrońców Stalingradu. C80, ile zapłaciłeś za obiektyw i aparat?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów