Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: 430EX - problem - zawiesza wszystko

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie 430EX - problem - zawiesza wszystko

Witam

Dzisiaj ja mam problem, kupiłem nowiutką lampę głównie do pracy w slave, dzisiaj zabrałem ją w plener i zaliczyłem ostrą nerwice.....Objawy są następujące. Lampa na wyświetlaczu pokazuje tryb TTL po czym blokuje spust w aparacie jak i w gripie....powoduje że AF kręci się w kółko (sprawdzone z 85L i 50/1.4) jeśli już uda mi się ja zmusić do błysku to albo fota jest totalnie prześwietlona albo totalnie niedoświetlona....i teraz pytanko co jest grane??
    Sprawa tym bardziej mnie W#@#%#$ iż jutro miała być wykorzystana podczas sesji plenerowej.... co staje się nie możliwe ponieważ nawet podczas wyzwolenia 580ex II lampa albo kompletnie nie doświetla albo wali pełną gała....
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 20-08-2007 o 20:36

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    i teraz pytanko co jest grane??
    Ja bym zawiozl/wyslal do serwisu... ale tylko dlatego ze akurat szklana kula mi sie zepsula (koty sie bawily i zrzucily ze stolu) .

A skad taka a nie inna 'dofciapna' odpowiedz? Bo nawet jak ktos jakims cudem, nie widzac lampy na oczy i po tak skrotowym opisie powie ci co moze byc grane to dalbys rade sam naprawic czy tez masz az tak wielka i zludna nadzieje ze to moze byc kwestia jednego pstryczka czy przeczyszczenia styku?

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ja bym zawiozl/wyslal do serwisu... ale tylko dlatego ze akurat szklana kula mi sie zepsula (koty sie bawily i zrzucily ze stolu) .

A skad taka a nie inna 'dofciapna' odpowiedz? Bo nawet jak ktos jakims cudem, nie widzac lampy na oczy i po tak skrotowym opisie powie ci co moze byc grane to dalbys rade sam naprawic czy tez masz az tak wielka i zludna nadzieje ze to moze byc kwestia jednego pstryczka czy przeczyszczenia styku?
    Skrótowa nie skrótowa....nie da się więcej opisać, styki przeczyściłem, oddałem dzisiaj do hurtowni z adnotacją "nie działa" po prostu chciałem dokładniej wytłumaczyć co się @#@# i liczyłem na to iż może ktoś spotkał się z podobnym problemem, za kilka dni odbiorę nową lampę więc sprawa nie aktualna, można zamknąć.

Pzdr.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    liczyłem na to iż może ktoś spotkał się z podobnym problemem
    Moze ja to dziwnie odbieram ale nic wiecej poza tym ze "lampa zle dziala" nie da sie wydedukowac. Jak komputer zle dziala to tez jest podobnie... a rozwiazan jest mnostwo i te prawidlowe zna tylko serwis a proba naprawy lampy na gwarancji, nie w serwisie, wiadomo czym moze sie skonczyc.

Uprawnienia umieszczania postów