Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: 30D + 17-40L czy 24-70L????

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moze kiedys zrobia taka stabilizacje ale wczesniej beda musieli wymyslic jak to zrobic zeby ich piekne,dlugie, biale, stabilizowane L-ki wciaz sie sprzedawaly. Moga np. opracowac super-stabilizatory optyczne do prawdziwego, zawsze uzyskiwanego 4 EV i wowczas zrobia stabilizacje matrycy ale na poziomie 2 EV. Chodzi o to, zeby te dwie technologie nie konkurowaly ze soba, czyli zeby nie byly porownywalne... jedna musi odstawac. Moga nawet do kazdej puszki to montowac a i tak znajda nabywcow na swoje piekne, dlugie, biale i stabilizowane szkla. Ale najsmieszniej bedzie jak sie okaze, ze z technicznego punktu widzenia o wiele latwiej jest zrobic super-stabilizator matrycowy a nie w szkle

Sorry za OT.
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 18-09-2007 o 08:30
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    ile slubow masz na koncie ze tak mowisz? ja nie mam problemu zyc bez 17ki... sa ludzie ktorzy robia od 35 i tez nie narzekaja... ja nie lubie szerokiego kata i nie wiem do czego bylby mi on potrzebny w kosciele... zeby walic w mlodych z 1 metra?? widze czasami niektore ujecia slubne robione na 17ce i co zauwazam, przerysowanie ludzi, krzywizny po bokach i kadry jakby ktos chcial panoramki strzelac ach zreszta nawet panoramy nie powinno sie robic w ten sposob :-)
    Zgadzam się z Kolegą całkowicie. Też nie lubię przerysowanych postaci walonych ze 100cm. W chwili obecnej coraz bardziej jestem przekonany do 24-105/4L.

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Zgadzam się z Kolegą całkowicie. Też nie lubię przerysowanych postaci walonych ze 100cm. W chwili obecnej coraz bardziej jestem przekonany do 24-105/4L.
    Też nielubie przerysowanych postaci, dlatego nie wale z 100cm 17mm.
    Ja mam zazwyczaj pecha i trafiam na mega ciasnoty.
    Ostatnio byłem na weselu gdzie pomieszczenie do tańczenia mieściło góra 4-5 par, bo restauracja składała się z wielu ciasnych salek. Tam własnie wszystko zrobiłem 17-40. Zmieniłem raz na 28-75 tamrona z powodu światła, ale poddałem się po 5 min.

Chodziło mi o to, że fotograf ślubny raczej powinien być przygotowany na ew. ciasnotę, zdjęcia grupowe, itp. bez 70 mm da się zrobić ślub a czasem bez szerokiego -NIE

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów