Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Tamron 18-250 Di II Macro - minitest

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Jako świeżo upieczony posiadacz tego obiektywu dorzucę słowo od siebie. Jestem zadowolony z jego możliwości, mechaniki oraz jakości zdjęć.
    Z drugiej strony jestem kompletnym amatorem i nie mam żadnej skali porównawczej do obiektywów klasy "L", więc moje zdanie nie jest miarodajne. Największą zaletą takiego rozwiązania jest na pewno to, że można na wycieczkę zabrać 1 obiektyw i nie bawić się w przekładanie. Można zrobić makro, widok z szerokim kątem i zbliżenie tele, a wszystko w zadowalającej jakości lustrzanki.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Tamron 18-250 Di II Macro - minitest

Zastanawia mnie ten obiektyw co jest tak naprawdę wart bo w testach optyczne.pl został bardzo surowo oceniony natomiast ocenę użytkowników ma wysoką (4,36/5).
    Będąc początkującym do celów amatorskich zastanawiam się nad jakimś uniwersalnym szkłem. Ile według Was można dać za używane takie szkło ?
    Ostatnio edytowane przez Kill ; 27-10-2012 o 15:02

Domyślnie Odp: Tamron 18-250 Di II Macro - minitest

Mimo, że od czasu kiedy pisałem w tym wątku minęły cztery lata i zdążyłem już "przerobić" z 5-6 innych obiektywów to w dalszym ciągu uważam, że ten Tamron był całkiem OK. Właściwie to jak tak spojrzałem na swoje zbiory zdjęciowe, to chyba właśnie nim nastrzelałem najwięcej fotek ... Na początek na pewno będziesz zadowolony, tym bardziej że na allegro chodzą za rozsądne 600-800 zł. Jest tylko mały szkopuł - musisz trafić na "ostry" egzemplarz - najlepiej gdyby sprzedający przesłał Ci przed zakupem nieobrabiane sample na różnych ogniskowych.
    30D | T 17-50 | C 55-250 | C 50

Uprawnienia umieszczania postów