Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Tamron 18-250 Di II Macro - minitest

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No wiesz, teraz nie ma, ale na koniec miesiąca będę miał nowośc T 28-300 VC (IS)
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zablokowany

Domyślnie

emisiaczek: nie chodzi o jasnego megazooma z is, tylko by ciemny go miał :-)

Uzależniony

Domyślnie

@Cichy

za 1500? on to niezle, mogliby nawet obciac do 250 zeby te 28 jako tak gralo

@Maris

zobacz na porownanie Cichego ze szklem za 6k ... roznica jest ale nie taka ktorej miloscnik superzoomow nie mogl przelknac.

jak mowie nie jestem jakims oredownikiem szkla, a juz napewno tamrona ktory w leci sobie jesli chodzi o polske, poprostu jesli ktos mnie zapyta o superzooma to mu odpowiem t 18-250 no chyba ze ten is wejdzie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 22-08-2007 o 21:51
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

co tu duzo gadac szklo jest ok
    nie dawaj wiecej fotek bo i tak nikt nie uwierzy

cud szklo szczegolnie netto

Awatar surmiaczek
    Miasto
    Przemyśl

Talking

witam
    mam pytani do ciebie Cichy (jeśli mogę się do ciebie zwracać przez Ty ).
    chodzi mi o tego "spacer zooma" tamrona 18-250. czy porównywałeś ,a jeśli tak to jakie są twoje spostrzeżenia odnośnie ostrości tego obiektywu w zakresie ogniskowej 18-55 , przy przesłonie 5,6-8 ,w stosunku do tamrona 17-50 przy takich samych przesłonach , i do kita.
    dodam że na razie mam tylko obiektyw kitowy + tamron 75-300 4-5.6 LD ( z czasów analogowych) przymierzam się do wymiany ,już byłem prawie zdecydowany na tamrona 17-50 2.8 , ale pokazałeś zdjęcia z tego spacerzooma i jestem w kropce.
    nie zależy mi tak bardzo na świetle 2.8 (od tego mam 50 1.8) , ale bardziej na poprawie ostrości w stosunku do kita i do mojego tamrona (a własnie czy ostrość w tym spacerzoomie powyżej ogniskowej 75 bedzie lepsza od mojego wysłużonego tamrona)?
    sorry za przydługi wątek ,na forum jestem chyba ze 2 lata ,ale głównie czytam , ale juz jak się rozpiszę.... http://canon-board.info//images/icons/icon10.gif

g0zer
    Guest

Domyślnie

Witam,
    właśnie stałem się posiadaczem tego Tamrona i zabieram się ostro za jego testowanie Nie mam z czym go porównać więc napiszę co za a co przeciw.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez g0zer Zobacz posta
    Witam,
    właśnie stałem się posiadaczem tego Tamrona i zabieram się ostro za jego testowanie
    Proponuję zastosować taką metodę testową jak moja siostra - po prostu robi nim zdjęcia i jest zadowolona .

Domyślnie

Stałem się posadaczem tego obiektywu. Odpinam gripa, zapinam T18-250 i mam cały zestaw na spacerek lub wycieczke rowerową ,z której i tak wracam z paroma fotkami. Do tej pory dźwigałem cały plecak sprzętu bo nie wiadomo co się trafi i co przyda. Z fotek jak na taki sprzęt jestem zadowolony, a moje nogi w szczególności.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Bywalec

Domyślnie

No właśnie i to jest to szkło którego szukam.
    Idealne na wypady rowerowe i piesze. Czasami dostaje białej gorączki jak mam się zabrać i selekcjonować szkła, które mam zabrać bo wszystkie zajmują prawie cały plecak. A tutaj dość sporo zakresu w jednym i to na dodatek w małym wymiarze. :smile:
    40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów