Strona 77 z 79 PierwszyPierwszy ... 27677576777879 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    co jak co, wiele mozna napisac dobrego o serii 1D ale ergonomia jest na zenujacym poziomie, niemoznosc zmiany trybu AF, ISO, zdjec seryjnych bez odrywania oka od wizjera jest po prostu nierozumieniem

wszystko to powinn byc pod prawa reka, jak w serii xxD

Chyba piszesz o modelach do #2 włącznie w #3 jest już całkiem inaczej.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Chyba piszesz o modelach do #2 włącznie w #3 jest już całkiem inaczej.
    no przeniesli ISO na prawa reke ale wybor trybu AF, wybor fps, korekcja lampy błyskowej czy pomiar swiatla jest caly czas pod lewa reka,

uzywanie tych funkcji gdy mamy podpiety np 70-200 2.8 wymaga nie tylko oderwania oka od wizjera ale opuszczenia wlasciwie body na pasku
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

co jak co, wiele mozna napisac dobrego o serii 1D ale ergonomia jest na zenujacym poziomie, niemoznosc zmiany trybu AF, ISO, zdjec seryjnych bez odrywania oka od wizjera jest po prostu nierozumieniem
    używałeś kiedykolwiek jedynki?
    ja w swojej zmieniam te parametry bez odrywania oka od wizjera, nie rozumiem z czym problem??

Domyślnie

po przesiadce z D700 na smarka jedyna rzecza ktora mnie wkurza to to ze ten pypec...znaczy sie dzojstik w pozycji pionowej jest za daleko od kciuka....poza tym jesli chodzi o ergonomie nie mam zastrzezen

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie o ergonomii można tak dyskutować do skończenia świata i o jeden dzień dłużej nie dochodząc do żadnych konstruktywnych wniosków, bo to kwestia bardzo indywidualna :-P.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    używałeś kiedykolwiek jedynki?
    ja w swojej zmieniam te parametry bez odrywania oka od wizjera, nie rozumiem z czym problem??
    trzymajac 1D z zapietym 70-200 2.8 lub 300 2.8 zmieniasz tryb zdjec seryjnych i AF bez odrywania oka od wizjera? ktora reka? chcialbym to zobaczyc
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Panowie o ergonomii można tak dyskutować do skończenia świata i o jeden dzień dłużej nie dochodząc do żadnych konstruktywnych wniosków, bo to kwestia bardzo indywidualna :-P.
    Oczywiście, ale w sprawie obsługi dżojstika trzeba się zgodzić
    Nie byłoby problemu, gdyby nie to, że "normalnie" bardzo wygodnie się nim ustawia punkt ostrzenia i przez to szybko i łatwo się do niego przyzwyczaja...
    A potem - przy pionowym kadrze - boli (wiadomo: "Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się popsujesz...")

PS
    Przyznaję, że z dwoma dżojstikami wyglądałby... no niezbyt. Inna sprawa, że jeśli do ostrzenia używam AF-ON, to... tęsknię za EFC.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 28-12-2009 o 00:06
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

trzymajac 1D z zapietym 70-200 2.8 lub 300 2.8 zmieniasz tryb zdjec seryjnych i AF bez odrywania oka od wizjera? ktora reka? chcialbym to zobaczyc
    Z 70-200 2.8 nie ma żadnego problemu. 300 2.8 też dałoby radę - gwint jest stalowy i wytrzyma.
    Zawsze można się do czegoś przyczepić. A w XXD jak zmieniasz tryb pracy bez odrywania oka od wizjera?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    A w XXD jak zmieniasz tryb pracy bez odrywania oka od wizjera?
    Chodzi zapewne o to, że w XXD można to zrobić jedną ręką a drugą trzymać obiektyw, w 1d obie ręce muszą być na body co przy ciężkich obiektywach jest średnio wygodne
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Strona 77 z 79 PierwszyPierwszy ... 27677576777879 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów